PROGRAMARCHÍVUM

Jun. 2012

 


Hétfő | 11. Jun. 2012 | 19:00 óra
KONIEC

Svätopluk Mikyta kiállításának megnyitója

Svätopluk Mikyta 1973-ban született Csacában (Szlovákia).
Jelenleg Pozsonyban és Illésben él és alkot. 1995-2000 között grafikát és kerámiát tanult a Stuttgarti Állami Szépművészeti és Iparművészeti Akadémián valamint a Pozsonyi Képzőművészeti Akadémián. Munkáit számos díjjal tüntették ki: 2008–ban elnyerte az Oscar Čepan és Tatra’s Tiger Díjat. DAAD ösztöndíjas, New Yorkban és Bem-ben rezidens programokon vett részt. Számos városban állította ki munkáit, mint például Krakkó, Bécs, New York, Köln, Prága és Oszló.


Plakát


A kiállítás A bizalom erősítése kulturális eszközökkel többetnikumú közösségekben - Generating Trust by Means of Culture in Multi-ethnic Environment projekt részeként jött létre, amelynek célja a programban részt vevő partnerek kulturális örökségének kölcsönös megismerése és egy európai kulturális kapcsolatháló kiépítése. A projekt főtámogatója az Európai Únió, lebonyolításában pedig a szlovákiai Védcölöp Alapítvány, a kolozsvári Tranzit Alapítvány, a bolzanói EURAC Kisebbségjogi Intézet és a budapesti A38 Non-profit Egyesület vesz részt.

A kiállítás július 22-ig megtekinthető hétköznaponként 12 és 18 óra között

Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a közlemény a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.
A projektet a Romániai Művelődési és Örökségvédelmi Minisztérium finanszírozza.
A projektet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

Szervező: Tranzit Alapítvány
Helyszín: Nagyterem


Csütörtök | 21. Jun. 2012 | 19:00 óra
DREAM
performance - video

VLAD IEPURE
Szervező: Vlad Iepure, Tranzit Alapítvány
Helyszín: Nagyterem