PROGRAMARCHÍVUM

Nov. 2012

 
Kedd | 06. Nov. 2012 | 18:00 óra

KÖNYVBEMUTATÓ

A Nemzeti Kisebbségkutató Intézet és a Tranzit Alapítvány meghívja a FROM FIELD TO TEXT & DANCE AND SPACE. Proceedings for the 24th symposium of the ICTM Study Group on Ethnochoreology (10–16 July 2006, Tranzit House, Centre for Contemporary Art and Culture) könyv bemutatójára

Edited by
Elsie Dunin – Anca Giurchescu – Könczei Csilla

Cluj-Napoca
2012

Published by
ISPMN - The Romanian Institute for Research on National Minorities & ICTM - International Council for Traditional Music, Study Group on Ethnochoreology

A kötetet bemutatják a szerkesztők:
Anca Giurchescu (Románia/Dánia) & Könczei Csilla

Jelen lesznek: Corina Iosif, Harbula Hajnalka, Könczei Csongor, Silvestru Petac, a konferencia szervezőbizottságának tagjai.

Helyszín: Tranzit Ház, Kolozsvár, Bariţiu/Malom u. 16., I. emelet


Szervező: Nemzeti Kisebbségkutató Intézet,Tranzit Alapítvány


Vasárnap | 11. Nov. 2012 | 21:30 óra
II. deCAMERon Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

Előadók: Jazzybirds feat. Kostyák Előd és a Transylvanian Saxophone Quartet
Program: David N. Baker : Suite for Cello and Jazz Trio Saxy Jazz

PLAKÁT

A fesztiválról:
A Kolozsvári Kamarazenei Műhely Egyesület 2012. november 5-14 között megrendezi a II. „deCAMERon” Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált.
A Kamarazenei Műhely elsősorban a kolozsvári profi szimfonikus zenekarok tagjainak teremt lehetőséget az együttmuzsikálásra, állandó kamarazenei évad megszervezésével. Idén, négy helyszínen: a Redutban - Néprajzi Múzeum - , ahol Liszt, Brahms és Bartók is fellépett; a Bánffy palotában – Művészeti Múzeum - , amelynek falai igen komoly kamarazenei produkciókat hallottak hosszú évtizedeken át; illetve a Tranzit Házban és a „Gh. Dima” Zeneakadémián tíz napon át találkozhatunk a legkiválóbb itthoni és külföldi kamarazenészekkel.

Szervező: Kolozsvári Kamarazenei Műhely Egyesület,Tranzit Alapítvány
Helyszín: Nagyterem


Hétfő | 12. Nov. 2012 | 19:00 óra

II. deCAMERon Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

Előadók: Răzvan Poptean-klarinét, Rafael Butaru, Paul Sârbu - hegedűk, Cristian Suărăşan - brácsa, Kostyák Előd- cselló)

Program: Vieru : Klarinétkvintett
Shostakovich

PLAKÁT

A fesztiválról:
A Kolozsvári Kamarazenei Műhely Egyesület 2012. november 5-14 között megrendezi a II. „deCAMERon” Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált.
A Kamarazenei Műhely elsősorban a kolozsvári profi szimfonikus zenekarok tagjainak teremt lehetőséget az együttmuzsikálásra, állandó kamarazenei évad megszervezésével. Idén, négy helyszínen: a Redutban - Néprajzi Múzeum - , ahol Liszt, Brahms és Bartók is fellépett; a Bánffy palotában – Művészeti Múzeum - , amelynek falai igen komoly kamarazenei produkciókat hallottak hosszú évtizedeken át; illetve a Tranzit Házban – Zsinagóga - (a XXI. századi Kolozsvár egyik legjelentősebb kulturális központjában) és a „Gh. Dima” Zeneakadémián tíz napon át találkozhatunk a legkiválóbb itthoni és külföldi kamarazenészekkel.

Szervező: Kolozsvári Kamarazenei Műhely Egyesület,Tranzit Alapítvány
Helyszín: Nagyterem


Péntek | 16. Nov. 2012 | 21:00 óra

ALEXANDRA LEHMLER QUINTETT és IORDACHE

A németországi és a romániai jazz két jelentős személyisége lép fel ugyanazon a színpadon: Alexandra Lehmler Mannheimból és Mihai Iordache Bukarestből. Mindketten tehetséges jazzszaxofonistaként vannak számontartva.
A jazz modern és újító zenei hangzását a két művész és zenekaraik együttműködése biztosítja ezen a különleges eseményen. Mindkét zenészt az leleményes és újító, de ugyanakkor fülbemászó jazz-groove iránti szenvedély jellemzi. A koncertet jam session követi.

PLAKÁT

Alexandra Lehmler Mannheimban végzett a Zenei Főiskolán, jazzszaxofon szakon. Már gyerekkorában rengeteg díjat nyert zenéjével. A jelenlegi quintettet rögtön tanulmányai befejezése után alapította. Zenéjével teljes mértékben a jellegzetesen európai jazz mellett kötelezte el magát.

Alexandra Lehmler Quintett:

Alexandra Lehmler (szaxofon)
Matthias Debus (nagybőgő)
Oliver Maas (zongora)
Max Mahlert (dobok)
Rodrigo Villalon (ritmushangszerek)

Iordache már a kilencvenes évek óta játszik szaxofonon. Charlie Parker által befolyásolva már 2001-ben elkezdett saját zenét írni, majd 2003-ban megalapította zenekarát.

Iordache:

Iordache (szaxofon)
Sebastian Burneci (trombita)
Florian Radu (harsona)
Toni Kühn (billentyű)
Dan Alex Mitrofan (gitár)
Uţu Pascu (nagybőgő)
Tavi Scurtu (dobok)

A koncert az idei Temps D'Images fesztivál zárórendezvénye,
létrehozásában a Német Kulturális Központ partnere a Tranzit Alapítvány.

A belépés ingyenes!

Szervező: Német Kulturális Központ Kolozsvár,Tranzit Alapítvány
Helyszín: Nagyterem