PROGRAMARCHÍVUM

Sep. 2013

 

Szervező: Tranzit Alapítvány


Hétfő | 02. Szept. 2013 | 21:00 óra
A Zirkrobajka Cirkusz a Tranzitban

Ha lélegzetelállító élményre vágytok, gyertek hétfőn, szeptember 2-án alkonyatkor, este 21 órától a Tranzit Ház udvarára, vagy sétáljatok fel a Fellegvár lépcsősoraira.

A Zirkrobajka egy fiatal művészekből álló nemzetközi kortárs-cirkuszművészeti csoport, akik a Tranzit Ház udvarán egy “tüzes” zsonglőr, akrobatikus és táncos előadást tartanak a kolozsvári közönségnek.

Az esemény a Tranzit Alapítvány egyik kampányának a részét képezi, amit a Névtelen utca újra nyitásáért és a Szamoson átívelő Németek pallójának az újjáépítéséért folytat.

A Zirkrobajka csoportot a Tranzit Alapítvány az ''Interkulturális alkotótábor gyerekeknek'' elnevezésű projekt keretében látja vendégül, ahol a zsonglőr műhelyt vezetik.

A Zirkrobajka egy non-profit egyesület, bevételeiket a különböző fiataloknak szóló projektekre fordítják, főleg Kelet-Európában.

Önkéntes munkájuk révén lehetőségük nyílik arra, hogy egy interkulturális és nemzetközi környezetben különböző zsonglőr / színház / akrobatika műhelyeken vegyenek részt, ahol újabb készségeket sajátíthatnak el.

További részletek: http://zirkrobajka.wordpress.com/


Szervező: Tranzit AlapítványXI. Interkulturális alkotótábor gyerekeknek
Tabăra vas kepide artisticon butculturalikano


A Tranzit Alapítvány 2013, szeptember 2 és 7 között szervezi a XI. INTERKULTURÁLIS ALKOTÓTÁBORT GYEREKEKNEK a Tranzit Házban (Kolozsvár, Barițiu/Malom u. 16)

A táborban 30 gyerek vesz részt (román, magyar, roma vagy más nemzetiségűek) 8 és 14 év között, akik három 10 fős csoportra lesznek osztva. Négy műhely áll a gyerekek rendelkezésére, különböző művészeti tevékenységek megismerésére, amelyek a következők:

- zsonglőrködés,
- kézműves műhely,
- vizuális műhely,
- mozgásművészeti műhely.

Minden csoportot 2 animátor/moderátor vezet, emellett a műhelyeket szakértők irányítják. Foglalkoztatás: 2013. szeptember 2 (hétfő) és 6 (péntek) között, reggel 9.30-től 17.30-ig, reggelivel és ebéddel. Szeptember 7-én 12 órától a záróünnepség keretében megtekinthető lesz egy kiállítás a gyerekek munkáiból.A projektet az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Románia Kormánya támogatja.

A részvételi díj 60 RON , melynek összege a műhelyekhez szükséges anyagköltség fedezésére szolgál. Abban az esetben, ha egy családból több gyerek vesz részt, kedvezményben részesülnek. A hátrányos családi helyzetű gyerekek számára ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk.

Beiratkozni az office@tranzithouse.ro, magyarinoci@yahoo.com címen, a 0737520854-es telefonszámon vagy naponta 10-14 óra között a Tranzit Alapítvány székhelyén lehet augusztus 1-ig.


Szervező: Tranzit AlapítványCAMP - Nemzetközi vizuális zenei fesztivál

2013. szeptember 15-21. között Kolozsváron kerül megrendezésre a CAMP - Nemzetközi vizuális zenei fesztivál, amelynek házigazdája idén a Tranzit Ház valamint a Mátyás király szülőháza.

A romániai és német művészek együttműködése során létrejött audiovizuális projekteket szeptember 20-21-én 21 órai kezdettel láthatja / hallhatja a nagyközönség a Tranzit Házban a rendezvény záró előadásán.

Résztvevő művészek: Cinty Ionescu, Dilmana Yordanova, Alex Mirutziu, Catalin Cretu, Maria Balabas, Adrian Borza, Sorin Paun, Julia Mihály, Lucie Boucek, Ruth Hutter, Benjamin Jantzen, Thomas Maos, Fried Dähn, Justin Baroncea, Eduard Gabia

Szervező: CAMP e.V., Tranzit Alapítvány
Helyszín: Nagyterem