PROGRAMARCHÍVUM

Nov. 2018

 


Szervező: Tranzit AlapítványKortárs zenei koncert: Színfúziók

Helyszín: Tranzit Ház, Nagyterem
(Barițiu/Malom u. 16., bejárat a Névtelen utcáról)A projektben résztvevő zeneszerzők és előadók korosztályuk legkiválóbb képviselői, akik hosszú évek óta rendszeres munkakapcsolatban állnak egymással. Ez a sok éve tartó konstruktív munka tette lehetővé, hogy idén, immár negyedik alkalommal ismét egy új és izgalmas műsor szülessen meg új előadók bevonásával, megőrizve az előző koncertkörutak hagyományainak koncepcióját. Az idei turné műsorának összeállításában fő cél volt a magyar szerzők lenyomatának és hagyatékának ápolása, valamint találkozási pontok feltárása a XXI. sz.-i és a XII-XIII-XIV. sz.-i művek között.
A programban a 800-900 éves művek új színben mutatkoznak, két zongorára, pontosabban 4 kézre átírva, a közönség számára kevésbé ismert, ritkán hallható XX-XXI. századi magyar zeneművek klarinétra, basszusklarinétra, fagottra íródtak.

A hangversenyeken felhangzó művek:
M. PEROTINUS: Quid tu vides (Kedves Csanád átirata)
SEREI Zsolt: Álomrajzok / Dream Drawings
G. Da FIRENZE: Quand’ Amor (Zarándy Ákos átirata)
VIDOVSZKY László: Berceuse canonique
J. SOLAGE: Fumeux fume par fumée (Kedves Csanád átirata)
ZARÁNDY Ákos: Angry Birds
G. DUFAY: Belle veullies moy retenir (Zarándy Ákos átirata)
KLENYÁN Csaba: Non semper idem II
G. MACHAUT: Quant en moy (Zarándy Ákos átirata)
KEDVES Csanád: Technical Levitation
J. SOLAGE: Le basile (Kedves Csanád átirata)

Előadják:
KLENYÁN Csaba – klarinét
SZŰCS Péter – klarinét, basszusklarinét
TÓTH Ramóna – fagott
KEDVES Csanád – zongora
ZARÁNDY Ákos – zongora

A belépés ingyenes!

Szervező: Tranzit Alapítvány
Helyszín: NagyteremSZÉKELY CSABA: BÁNYAVAKSÁG - A SEPSISZENTGYÖRGYI ANDREI MUREȘANU SZÍNHÁZ és az OSONÓ SZÍNHÁZMŰHELY KOPRODUKCIÓJA

Helyszín: Tranzit Ház, Nagyterem
(Barițiu/Malom u. 16., bejárat a Névtelen utcáról)A marosvásárhelyi szerző trilógiájának második része, a Bányavakság egy keserű komédia a székelyföldi település, a név nélküli falu közösségének vakságáról. A szereplők a szétesés utolsó lépcsőfokán léteznek, ahol már az emberek elveszítik az identitásukat és emberségüket. Ezek a szereplők nem egy betegség miatt vakultak meg, hanem a szegénység, a torz ambíciók és titkok miatt. A túlélésért való küzdelem működteti őket, ezért úgy élnek, mint valami vakok: úgy szavaznak, mint a vakok, úgy tesznek, mintha nem látnák a nővér fájdalmát vagy a lány eltévelyedését, ahogy azt az ürességet sem, amit a fakitermelő maffia hagyott maga után. Megvakította őket az interetnikus vakság, és nem látják, hogy apránként elhal, felszámolódik az egész falu.

Szereplők: Virgil Aioanei, Elena Popa, Sebastian Marina, Claudia Ardelean, Ion Fiscuteanu JR., Mucha Oszkár, Fazakas Hunor, Elek Ágota, Macsuka Patrik, Gászpor Adrienn
Zenész: Csibi Szabolcs
Koreográfus: Ivácson László
Díszlet- és jelmeztervező: Wegroszta László
Társrendező: Fazakas Misi
Rendező: Catinca Drăgănescu

A belépés ingyenes! A helyek száma korlátozott.
Helyfoglalás: pr@tam.ro
Szervező: Andrei Muresanu Színház, Osonó, Tranzit Alapítvány
Helyszín: Nagyterem