(anti) aging // Tranzit Napok 2019

performansz — 16.10.2019 18:00

(anti) aging

Koncept, koreográfia, előadás: Mădălina Dan, Alexandra Mihaela Dancs

A Bukaresti Nemzeti Táncközpont (CNDB), E-motional Bodies & Cities/ Gabriela Tudor Alapítvány, és az artsf produkciója

Együttműködés a performance és művészi / élettörténeti archiválás mentén, a jelen rögzítése a jövő számára egy filmfelvevőgéppel, egy kivetített időbeliség, amelynek a személyes / szakmai részleteit újranézzük majd egy megváltozott perspektívából 2041-ben. Egy keret, amelyben az idő, egy 30 évet felölelő együttműködés természetes kibontakozása (a premierre 2011-ben került sor), valamint a személyes, magánélet útvonala egybemosódik, vagy inkább mondjuk úgy, hogy az előadás dramaturgiájává és alapanyagává válik.

“Az (anti) aging egy hangsúlyos és érzékeny előadás amelyben egy erős érzéseket és impulzusokat átélő életkor lappang. Az előadás a jövő affektív térképe úgy, ahogy az a jelen hangján meg tud jelenni. Érzelmi manifesztuma azoknak, akik-majd-leszünk, olyan, mintha kezünkben tartanánk saját, különböző életkorainkban készített fényképeinket.” – Mihaela Michailov (ArtAct Magazine, nr. 139/2011)

Az előadás román nyelvű és meztelenséget tartalmaz. Fordítás nincs. A filmezés és fényképezés az előadás alatt tilos.

•Az (anti) aging a 2019-es Tranzit Napok “Pallók” eseménysorozat része.

A Tranzit Napok eseménysorozatot az AFCN, A Bethlen Gábor Alap Zrt. és a Communitas Alapítvány támogatja.
„A projekt nem feltétlenül tükrözi az AFCN álláspontját, az AFCN nem felelős semmilyen formában a projekt tartalmáért illetve a projekt eredményeinek felhasználásáért. Mindezek teljes egészében a támogatott intézmény felelősségét képezik.”