(anti) aging // Zilele Tranzit 2019

performanță — 16.10.2019 18:00

(anti) aging

Concept, coregrafie, interpretare: Mădălina Dan, Alexandra Mihaela Dancs

Producători: Centrul Național al Dansului Bucureşti, E-motional Bodies & Cities/ Fundaţia Gabriela Tudor, artsf

O colaborare în jurul ideii de performare şi o arhivare artistică / biografică prin înregistrarea prezentului pentru viitor cu ajutorul camerei de filmat, intr-o temporalitate proiectată, în care detalii curente de ordin personal / profesional vor fi revizitate dintr-o altă perspectivă în anul 2041. Un cadru în care timpul, evoluția naturală a unei colaborări întinse pe o perioadă de 30 de ani (premiera a avut loc in 2011) și parcursul vieților personale se confundă sau devin dramaturgia și materialul de lucru al spectacolului.

“(anti) aging este un spectacol tonic și tandru despre o vârstă în care mocnește amintirea unor impulsuri și senzații tari. Este o harta afectivă a viitorului, așa cum apare el proiectat în voci prezente. E un manifest emoțional al celor-ce-vom-fi, ca și cum am avea în mână o fotografie din noi la diferite vârste.” – Mihaela Michailov (ArtAct Magazine, nr. 139/2011)

Limba: română

Spectacolul conține nuditate. Nu avem traducere. Filmatul și fotografiatul din partea spectatorilor sunt interzise.

• (anti) aging face parte din seria de evenimente Zilele Tranzit 2019 “Punți”.

Realizarea evenimentelor din cadrul Zilelor Tranzit 2019 “Punți” este finanțată de AFCN, BGA Zrt., Ungaria și Fundația Communitas.
”Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”