Idegen Test / Tranzíciók

színházi előadás — 13.11.2019 17:00
  1. november 13-án 19 órai kezdettel folytatódik a Tranzit Alapítvány euroregionális kortárs előadóművészeti programja, a TRANZÍCIÓK a bukaresti Állami Zsidó Színház Idegen test (Corp străin) című előadásával.

Játsszák: Iolanda Covaci, Alexandra Fasola, Anka Levana, Alice Monica Marinescu, Fatma Mohamed, Katia Pascariu, Mihai Prejban, Juan Negretti, Feras Sarmini, Sorin Antonie
Rendezte: David Schwartz
Zene: Sorin Antonie, Juan Negretti, Mihai Prejban, Feras Sarmini
Díszlet: Mișa Dumitriu
Társult művész: Ioana Florea

Idegen test / színházi előadás
Állami Zsidó Színház
November 13, szerda
19:00 óra
Tranzit Ház (G. Barițiu/Malom u. 16, Kolozsvár)

Az „Idegen test” előadása az alkotócsapat háborúval, migrációval és identitással kapcsolatos személyes és családi történetein alapul. Az előadásban résztvevő művészek saját tapasztalataikat osszák meg velünk, családtagjaik és rokonaik élettörténetét dokumentálják, feltárják azokat a mechanizmusokat, amelyek „idegen testeket” hoznak létre. A kontextustól függően mindegyik élettörténetnek megvan a maga sajátos jellege, amely folyamatosan az „idegen” identitásának és helyzetének az újragondolására késztet. Az előadás egy, a migrációról és menedékről szóló szolidáris és empatikus diskurzus fenntartását célozza meg, valamint azoknak a társadalmi-gazdasági struktúráknak a kritikai vizsgálatát, amelyek a migráció jelenségét és az „idegen” képzetét a jelenkori, és történelmi távlatba állított geopolitikai kontextusban létrehozzák.

TRANZÍCIÓK TRANZIȚII / euroregionális kortárs előadóművészeti program
2019-2020

2019 márciusától a Tranzit Ház két éven át 17 Romániában és a környező országokban létrehozott színházi előadásnak, illetve performansznak ad otthont. A Tranzíciók kisebbségi és marginalizált csoportok aktuális társadalmi problémáit tematizálja, egy közös euroregionális szövegkörnyezetben. A Kolozsvárra meghívott előadások peremhelyzetekről és kirekesztésről szólnak, ugyanakkor helyzetünk újragondolásának, a fejlődés útjainak és az együttélés új formáinak lehetőségeit keresik.

Az előadás létrejöttét a Román Kulturális Alap (Administrația Fondului Cultural Național - AFCN) támogatta.

A projekt nem feltétlenül tükrözi a Román Kulturális Alap álláspontját. Az AFCN nem felelős a projekt tartalmáért, vagy azért a módért, ahogyan a projekt eredményeit felhasználták; ez teljes mértékben a támogatás kedvezményezettjének felelőssége.