Rovegan / Tranzíciók

színházi előadás — 28.2.2020 17:00

Színpadon: Mihaela Teleoacă, Valentina Zaharia, Silvana Negruțiu
Szöveg és rendezés: Catinca Drăgănescu
Zene: Alexei Turcan
Videó és dokumentáció: Alexandra Dincă, Vlad Bîrdu, Ionuț Popescu

Időtartam: 80 perc
Nyelv: román
Felirat: angol
Jegyek: Eventbook
Jegyeket az Eventbookról és a Tranzit Házból lehet vásárolni (a helszínen egy órával az előadás kezdete előtt).

Szinopszis:
Az előadást Liliana Nechita „Keserű cseresznyefák” című könyve ihlette, és egy Vaslui megyei településeiben végzett részletes dokumentáció után készült. A ROVEGAN a szegénység által vezérelt, Kelet-Európából Nyugatra irányuló migráció jelenségét vizsgálja. A kortárs mese útját követve az előadás olyan anyák tapasztalatait mutatja be, akiknek Olaszországba kell dolgozniuk, és az ilyen típusú elmozdulások személyes és társadalmi szintű hatásait tematizálja. A ROVEGAN kollektív mesemondás formájában valósul meg, nők három generációjának prizmáján keresztül követi egy család történetét, és azt, hogy miként élik meg a jobb életért folytatott küzdelmet.

A reprezentáció a TRANZÍCIÓK / euroregionális kortárs előadóművészeti program részét képezi.

///

TRANZÍCIÓK / euroregionális kortárs előadóművészeti program
2019-2020

2019 márciusától a Tranzit Ház két éven át 17 Romániában és a környező országokban létrehozott színházi előadásnak, illetve performansznak ad otthont. A Tranzíciók kisebbségi és marginalizált csoportok aktuális társadalmi problémáit tematizálja, egy közös euroregionális szövegkörnyezetben. A Kolozsvárra meghívott előadások peremhelyzetekről és kirekesztésről szólnak, ugyanakkor helyzetünk újragondolásának, a fejlődés útjainak és az együttélés új formáinak lehetőségeit keresik.

///

Az előadás létrejöttét a Román Kulturális Alap (Administrația Fondului Cultural Național - AFCN) támogatta.

A projekt nem feltétlenül tükrözi a Román Kulturális Alap álláspontját. Az AFCN nem felelős a projekt tartalmáért, vagy azért a módért, ahogyan a projekt eredményeit felhasználták; ez teljes mértékben a támogatás kedvezményezettjének felelőssége.