SuperCollider workshop // Rezonanciák

zenei workshop — 13.6.2021 10:00

SuperCollider workshop – Rezonanciák újzenei program

Időpont: 2021. június 13, 13-18 órák között
Helyszín: Tranzit Ház, Barițiu (Malom) utca 16, Kolozsvár

Az esemény ingyenes, előzetes regisztráció szükséges.
Regisztráció: https://forms.gle/BCQ4As4wGr3rF74Z7

A SuperCollider kifejezetten zenei és hanghoz kapcsolódó tevékenységet támogató programozási nyelv és szoftver. Gyakori felhasználási területei: valós idejű digitális jelfeldolgozás, algoritmikus zeneszerzés, hanginstalláció, audiojelek befolyásolása elektroakusztikus előadásokhoz és sok más.

Ha érdekel, kiváncsi vagy hogy hogy lehet egy olyan program-nyelvben hangot előállítani, komponálni, ami kifejezetten zenei célokra lett létrehozva, akkor gyere el erre az egy-napos bevezető workshopra!
Ha talán még nem mertél programnyelvet megtanulni, vagy már gondoltál rá, hogy kéne, de még nem vágtál bele, akkor is gyere el a workshop-ra mert kézzelfoghatóan és kreatív módon kapsz bepillantás abba programozás világába!

Végig fogjuk venni hogy hogy kell munkakész állapotba hozni a SuperCollidert, az alapvető szintaxist s pár példán keresztül ki fogjuk próbálni, hogy mindez hogyan működik a gyakorlatban.

Bízom benne, hogy a végére lesz pár eszköz a kezedben, hogy a továbbiakban önállóan fogsz tudni magad is kisérletezni, továbbfejleszteni magad SC-ben.

A workshop-on való részvételhez semmiféle programozási előképzettség nem szükséges.

Hozz magaddal
- egy laptop-ot a következő operációs rendszerrel: Windows 7, Windows 10, MacOSX 10.10-től felfele. Ha más operációs rendszer van a laptopodon, akkor kérlek szólj a workshop előtt!
- egy olyan fülhallgatót, ami nem bluetooth-os vagy olyat, amit fizikailag össze lehet kötni a laptop-oddal.
A Supercollider program letölthető az alábbi linken:
https://supercollider.github.io/

Remélem találkozunk a workshop-on!

Magamról
A Hágai Konzervatóriumban végeztem Szonológia szakon, illetve Társadalomtudományi szakon Magyarországon és az Egyesült Királyságban. Azóta helyspecifikus hanginstallációim voltak kiállítva különböző kiállításokon, művészeti fesztiválokon, podcastok zenei aláfestéseit hoztam létre. Azonban főképpen tanítással, workshop-ok adásűval foglalkoztam az utóbbi időben. Óraadó voltam a Pécsi Egyetem Elektronikus Zenei és Médiaművészeti szakán és a New Emergences nevű holland alapítvány társalapítója vagyok, ami az elektronikus- és kortárs zenei szintér diverzifikációját elősegítendő szervez rezindencia-programokat, panel-beszélgetéseket és koncerteket Holandiában és Nyugat-Európa más országaiban.

A REZONANCIÁK Újzenei Programot az AFCN, A Bethlen Gábor Alap Zrt. és a Communitas Alapítvány támogatja.

„A program nem feltétlenül tükrözi az AFCN álláspontját, az AFCN nem felelős semmilyen formában a projekt tartalmáért, illetve a projekt eredményeinek felhasználásáért. Mindezek teljes egészében a támogatott intézmény felelősségét képezik.”