Bent, Kint - műhely

műhely — 24.9.2021 15:00

Meghívjuk Önöket, hogy megalkossák saját történeteiket és szereplőiket! Az árnyképek, marionettek, kézi bábok, tárgyszereplők, és még sok mindenki más alig várja, hogy megismerje Önöket. Együtt fogunk belépni az Animációs Színház kulisszáiba, együtt tanuljuk meg a fantasztikus bábok kezelésének a módszereit. A műhely során saját szereplőinket fogjuk megalkotni, valamint felfedezzük az ő történeteiket is.

A műhelytAndreea Roxana Bolovan és Robert Gutunoiu bábszínészek vezetik.

Miután két művészeti egyetemet is elvégzett, a Bábszínházi és a Spiru Haret Egyetem Színház és Előadóművészeti Egyetemét, majd ezek után egy két éves mesteri programban is részt vett Animációs Színház szakon (a Bukaresti Színház és Előadóművészeti Egyetemen), Andreea Roxana Bolovan a romániai bábszínházi színtér megbecsült szereplőjévé vált, a kolozsvári Puck Bábszínház bábosaként, valamint az általa létrehozott független produkciók szereplőjeként. A 2010-es évben kapta meg a gyerekek és tinédzserek színházi oktatására feljogosító DICE projekt diplomáját a magyarországi Káva Kulturális Egyesülettől.

” 2010-ben lettem szerelmes az animációs színházba. Ebben a projektben az animációs színháznak egy olyan ágát képviselem, amely különösen kedves a számomra, az árnyjátékot.” (Robert Gutunoiu)
Robert Gutunoiu bábszínész. Alapképzésként a I.L. Caragiale Színművészeti és Filmművészeti Egyetemet végezte el, három éven keresztül a kolozsvári Puck Bábszínház színésze volt, emellett pedig számos független produkcióban is részt vett.

A belépés ingyenes
A helyek száma korlátozott: 12
Életkor: +14
Tartam: 3 h
Feliratkozni az andreea_bolovan@yahoo.com emailcímen lehet, Műhelyre való Feliratkozás jeligével, kérjük írják meg életkorukat és foglalkozásukat is.

Szponzor: Goodwill Consulting
Támogatók: Tranzit Ház, Teatrul Andrei Mureșanu, Teatrul Național Aureliu Manea, Asociația de Teatru Become, Centrul pentru Studierea Modernității și Lumii Rurale
Médiapartnerek: Teatru Azi, Zile și Nopți, Radio Cluj, EBS Radio, Paprika Radio
A “Kint, Bent” projektet a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. A projekt nem tükrözi feltétlenül a Nemzeti Kulturális Alap álláspontját. Az AFCN nem felelős a projekt tartalmáért, sem azért a módért, ahogyan a projekt eredményei felhasználásra kerülnek. Mindezek teljes mértékben a projekt megvalósítóinak felelősségét képezik.