WANDERKINO @Kolozsvár | Mozikoncert négy keréken

mozikoncert — 17.9.2021 17:00

Művészek
Tobias Rank (de) – zongora
Sebastian Pank (de) – szaxofon és basszusklarinét

Mozi mindenki számára
Mozi négy keréken
Magirus-Deutz (1969) – korabeli tűzoltóautó

Filmek
The House [us] | 1917, R: Fatty Arbuckle
The Immortal Baby [us] | 1920, R: Harry Langdon
The Inventor [us] | 1923, R: Mack Sennett
The Blacksmith [us] | 1920, R: Buster Keaton
A Dog’s Life [us] | 1918, R: Charlie Chaplin

A vetítések időtartama 80 perc

A kezdetekben a mozi gyakran mozgásban volt. Számos film azoknak a vándorvállalkozásoknak köszönhetően lett híressé, amelyek közelebb hozták a filmeket a közönséghez. Menjünk tehát kissé vissza az időben és örüljünk együtt egy különleges élménynek: fedezzük fel újra a zenei aláfestéssel vetített filmet, Tobias Rank (de) és Sebastian Pank (de) zenészek közreműködésével, Magirus-Deutz 1969-es régi tűzoltóautója mellett.

A Wanderkino két német zenész és filmes kezdeményezésére jött létre, egy négy keréken utazó mozi, amely járja a világot. A kelet-európai turné részeként a Wanderkino Kolozsvárra is megérkezett, egy mozi-koncert ad elő, egy sor szeretett némafilmet vetít egy zongora, szaxofon és basszusklarinét kíséretében.

Tobias Rank zenész, zeneszerző és előadó Leipzig-ben tanult zenét, újzene és improvizáció szakértő, sanzonokat és világzenét is játszik. Koncertezett már a világ számos részén, Európától Ázsiáig, Észak-Afrikától Amerikáig.

Sebastian Pank hangmérnök és zenész. Halberstadt-ban tanult egyházi zenét, majd később szaxofont és jazz-et a Leipzig-i Konzervatóriumban. Emellett lelkesedik a középkori, valamint a barokk zenéért is.

Magirus-Deutz (1969). A Tűzoltóautó a Töging-i önkéntes tűzoltóegyesület keretében teljesített szolgálatot, 2002 óta járja Európát négy keréken gördülő moziként.