Attention: River Residents! // Dance Lab in Tranzit

kortárs tánc — 6.11.2021 14:30

Urvi Vora és Alexandra Mihaela Dancs:
FIGYELEM: VÍZILAKÓK!
Egy sellőt nem neveznél “partra vetett halnak”, hanem megkérdeznéd: "sellő, mit keresel a szárazföldön?”
A Figyelem: Vízilakók! Alexandra Mihaela Dancs és Urvi Vora duettje, amelyet a város kontúrjaival és a Tranzit Ház tájképével való dialógus alakított. Az előadók a naplemente óráit követik, válaszolnak a folyó változó színeire, olyan pillanatokat hoznak létre, amelyek a veszteség, halál és lehetséges átváltozás kérdéseit hívják elő.

Alexandra Mihaela Dancs Bukarestben élő független táncos és koreográfus, többek között Madalina Dan, Florin Fieroiu, Doris Uhlich, Cosmin Manolescu, Zan Yamashita, Rui Catalao, Jean Lorin Sterian, Vava Stefanescu koreográfusokkal dolgozik együtt. 2010-ben és 2012-ben a bécsi ImpulsTanz táncművészeti ösztöndíjasa volt. 2009 óta mozgáslaborokat vezet, és a CNDB-nél létrehozza az Everything for Endorphins táncprogramot. 2014-ben megkapta a bukaresti Nemzeti Táncközpont által felajánlott The Excellency-díjat a romániai kortárs tánc fejlődéséhez való hozzájárulásáért. Az In Search of Dance a legújabb szóló munkája.
Urvi Vora művész Újdelhiben, Indiában él. A tánc, a film és a színház metszéspontján alkotott műveket, amelyek középpontjában a test és az intimitás áll. Jelenleg az Aagaaz Theatre Trusttal dolgozik együtt mint fiatal művészek mentora és facilitátora, valamint legújabb digitális munkáját fejleszti, This is how you move them (2021) címen.