Moving on - workshop // Dance Lab in Tranzit

kortárs táncműhely — 7.11.2021 16:00

MOVING ON
Kortárs táncműhely Bogdan Olarsonnal és Sashar Zariffal
Ebben a műhelyben Bogdan és Sashar azokat a kreatív megközelítéseket/gyakorlatokat ossza meg a résztvevőkkel, amelyeket a “We will dance together again” alkotói folyamatának során fedeztek fel. A műhely azt vizsgálja, hogyan tud két test együtt mozogni, miközben fizikailag egymástól távol vannak.
Gyere kényelmes ruhában.
Időtartam: 2 óra
Max. 15 résztvevő
Sashar Zarif egy lángelme. Nomád, tánc-költő, tanár. Színpadi jelenlétét táncosként, énekesként és ütőhangszeresként osztja meg a közönséggel. A York Egyetemen szerzett mesterdiplomát, ahol saját kulturális gyökereit és művészeti gyakorlatát kutatta, majd a World Dance Practices keretén belül tanított, ugyancsak a Yorkon. Az általa alapított és vezetett Sashar Zarif Dance Theatre társulatot a Toronto Arts Council, az Ontario Arts Council, a Canada Council for the Arts és a Metcalf Foundation ösztöndíjai és díjai támogatták.

Bogdan Olarson hiperművész és koreográfus, aki hangokkal, mozdulatokkal és filmmel dolgozik az ökológia és a transpecism metszéspontján. Az Olarsons ArtSpace és a Museum of the Future múzeum társalapítója, melyek célja teret és időt adni a művészeknek és a tudósoknak a jövőbeli elképzelések és lehetőségek megkérdőjelezésére. A Babes Bolyai Tudományegyetem előadóművészet BA és digitális interaktív művészetek MA szakán szerzett diplomát.