Moving with the landscape - workshop // Dance Lab in Tranzit

kortárs táncműhely — 8.11.2021 16:00

Moving with the landscape
Kortárs táncműhely Urvi Vora és Alexandra Mihaela Dancs közreműködésével
Felfedezzük együtt azokat az improvizációs eszközöket és technikákat, amelyek a 2020-ban és 2021-ben készült két duett, az Under the influence és az Attention: River Residents! performanszok alapját képezik. Mit jelent az “együtt”, amikor eltérő tereket, vagy ugyanazt a fizikai teret használjuk?
Időtartam: 3 óra, szünettel
Max. 12 résztvevő

Alexandra Mihaela Dancs Bukarestben élő független táncos és koreográfus, többek között Madalina Dan, Florin Fieroiu, Doris Uhlich, Cosmin Manolescu, Zan Yamashita, Rui Catalao, Jean Lorin Sterian, Vava Stefanescu koreográfusokkal dolgozik együtt. 2010-ben és 2012-ben a bécsi ImpulsTanz táncművészeti ösztöndíjasa volt. 2009 óta mozgáslaborokat vezet, és a CNDB-nél létrehozza az Everything for Endorphins táncprogramot. 2014-ben megkapta a bukaresti Nemzeti Táncközpont által felajánlott The Excellency-díjat a romániai kortárs tánc fejlődéséhez való hozzájárulásáért. Az In Search of Dance a legújabb szóló munkája.
Urvi Vora művész Újdelhiben, Indiában él. A tánc, a film és a színház metszéspontján alkot műveket, amelyek középpontjában a test és az intimitás áll. Jelenleg az Aagaaz Theatre Trusttal dolgozik együtt mint fiatal művészek mentora és facilitátora, valamint legújabb digitális munkáját fejleszti, This is how you move them (2021) címen.