Rhodiola // Dance Lab in Tranzit

kortárs tánc — 9.11.2021 17:00

Bogdan Olarson:
RHODIOLA

Hogyan alkalmazkodunk új körülményekhez?
A Rhodiola, más néven illatos varjúháj vagy rózsagyökér egy olyan gyógynövény, amely Európa és Ázsia hideg, hegyvidéki régióiban nő. Gyökere adaptogénnek számít, ami azt jelenti, hogy fogyasztásakor segít a szervezetnek alkalmazkodni a stresszhez. Gyökere több mint 140 hatóanyagot tartalmaz, melyek közül a két legerősebb a rosavin és a szalidrozid.
Ez a szóló az alkalmazkodóképesség, a játék, a regenerálódás eszközeinek vizsgálata és az elmúlt 2 évben végzett kutatásom eredménye, mely a növények mozgásának erejéről, intelligenciájáról és a fajok közti átmenetről szól.

Bogdan Olarson hiperművész és koreográfus, aki hangokkal, mozdulatokkal és filmmel dolgozik az ökológia és a transpecism metszéspontján. Az Olarsons ArtSpace és a Museum of the Future múzeum társalapítója, melyek célja teret és időt adni a művészeknek és a tudósoknak a jövőbeli elképzelések és lehetőségek megkérdőjelezésére. A Babeș-Bolyai Tudományegyetem előadóművészet BA és digitális interaktív művészetek MA szakán szerzett diplomát.