CYBER PERFORMANCE + HAMAROSAN EGYÜTT TÁNCOLUNK // Dance Lab in Tranzit

kortárs tánc — 10.11.2021 15:30

17.30 - vetítés
Bogdan Olarson – Sashar Zarif:
CYBER PERFORMANCE (2020)

“eljátszani az igazi énemet, hallgatózni a terek között, vágyakozni és reflektálni” – Egy kibertörténetekből álló kvintett.
Egy kísérleti cyber performance, amelyben két táncos szerepel a Zoom felületén, két vizuális művész kamerán, és egy live szerkesztő streamel egy élő performance-ot Kolozsvár és Torontó között.

18.00 - élő performansz
Bogdan Olarson – Sashar Zarif:
WE WILL DANCE TOGETHER SOON / VOM DANSA ÎMPREUNĂ CURÂND / به زودی با هم میرقصیم / HAMAROSAN EGYÜTT TÁNCOLUNK / tezliklə birlikdə rəqs edəcəyik
A performansz a fizikai korlátokon túli kapcsolódás módjaival kísérletezik, a közös tánc új lehetőségeit tárja fel.
Két test és a lelkeik
A szív hangját keresik
Két óraütés közötti csendben
És… hol táncolsz most?
Mi lesz lehetséges ezután?

Sashar Zarif egy lángelme. Nomád, tánc-költő, tanár. Színpadi jelenlétét táncosként, énekesként és ütőhangszeresként osztja meg a közönséggel. A York Egyetemen szerzett mesterdiplomát, ahol saját kulturális gyökereit és művészeti gyakorlatát kutatta, majd a World Dance Practices keretén belül tanított, ugyancsak a Yorkon. Az általa alapított és vezetett Sashar Zarif Dance Theatre társulatot a Toronto Arts Council, az Ontario Arts Council, a Canada Council for the Arts és a Metcalf Foundation ösztöndíjai és díjai támogatták.
Bogdan Olarson hiperművész és koreográfus, aki hangokkal, mozdulatokkal és filmmel dolgozik az ökológia és a transpecism metszéspontján. Az Olarsons ArtSpace és a Museum of the Future múzeum társalapítója, melyek célja teret és időt adni a művészeknek és a tudósoknak a jövőbeli elképzelések és lehetőségek megkérdőjelezésére. A Babeș-Bolyai Tudományegyetem előadóművészet BA és Digitális interaktív művészetek MA szakán szerzett diplomát.