Valamilyen formában 2.0 // Resonances

koncert — 25.11.2021 17:00

Valamilyen formában 2.0
zenei performansz

Alkotók: Adorjáni Panna, Ferencz Áron, Láng Dániel, Visky Péter

Szinopszis: Mi van a koncert műfaján túl, lehet-e árnyalni a frontális viszonyt a néző és zenélő között, elbújhat-e az előadó is a félhomályba? Mi történik, ha a meglévő keretre új elemek kerülnek?
Ilyen típusú kérdésekre keressük a választ ebben a kísérleti zenés performanszban. Játszunk az előadás kereteivel, a koncert forma konvencióival és egymással. Hang és videó, sötétség és fény, kotta és improvizáció – valamilyen formában végül is ez lesz.

Az első kiadás alkotói: Adorjáni Panna, Ferencz Áron, Láng Dániel, Páll András
Bemutató: 2021. augusztus 19.

Adorjáni Panna performance maker, színházi gondolkodó, interdiszciplináris művész. Végzettségét tekintve dramaturg, teatrológus, de úgy gondolja, hogy tizenkét éves komolyzenei tanulmányai is jelentős hatással voltak rá. Első munkaszerződését 16 évesen írta alá, hogy egy színházi előadásban hegedüljön, azóta számos színházi munkakörben próbálta ki magát. Volt kritikus, szerkesztő, dramaturg, rendezőasszisztens, súgó, zenész, zeneszerző, fesztiválszervező, szinkrontolmács, fordító, performer, színházcsináló, tartott workshopokat és szemináriumokat. Jelenleg doktorandusz és kollaboratív felállásokban alkot. Érdekli az elmélet és a gyakorlat összeegyeztetésének lehetősége, valamint az, hogy milyen módon lehet a színház hierarchikus rendszereit újragondolni, horizontális és interdiszciplináris folyamatokat létrehozni. Doktori kutatásában a kollektív alkotás mintázatait kutatja a 60-as, 70-es és 80-as évek romániai és magyarországi underground színházi kultúráiban.
Ferencz Áron ütőhangszeres, de szeret más hangszereken is játszani. Hálásnak érzi magát, amiért zenélhet.
Láng Dániel zenész, tanár, performer, jelenleg Kolozsváron él. Tizenegy éves kora óta foglalkozik zenével, Kolozsváron klasszikus ütőt, Budapesten jazzdobot tanult. 2017 óta a Universal Pleasure Factory művészcsoporttal számos kollektív alkotásban működött közre. Dániel művészi projektjei mellett magántanárként dobot tanít.
Visky Péter klasszikus gitár szakon végzett a kolozsvári Zeneakadémián, majd Budapestre költözött, ahol belekóstolt a jazz világába. Jelenleg zeneszerzéssel és gitár oktatással foglalkozik. A zenében nagyon izgalmasnak tartja az improvizációt, az effekteket, lázba hozza a formával, ritmikával való játszadozás.

A koncert a REZONANCIÁK - Újzenei program része.
A belépés ingyenes, érvényes COVID zöld igazolás felmutatása kötelező.
Kérjük, hogy a tömeg kialakulásának elkerülése érdekében legalább 10 perccel korábban érkezzenek.

A Rezonanciák - Újzenei Program célja a regionális és nemzetközi kortárs zene népszerűsítése és terjesztése.
A REZONANCIÁK egy állandó kulturális párbeszéd kíván lenni helyi, európai és nemzetközi szinten.
A REZONANCIÁK a kortárs zenei elméletet és helyi zenei gyakorlatot népszerűsíti.

Szervező: Tranzit Alapítvány
Támogatók: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, Communitas Alapítvány, AFCN, Nemzeti Kulturális Alap.
A Tranzit Alapítvány a programváltoztatás jogát fenntartja.
A rendezvény a hatályos COVID-19 szabályzatok betartásával kerül megrendezésre.