Valamilyen formában 3.0 / Tranzit Napok 2022

koncert — 18.12.2022 18:00

Valamilyen formában 3.0
zenei performansz

Alkotók: Adorjáni Panna, Bodoki-Halmen Zsolt, Láng Dániel, Visky Péter

Mi van a koncert műfaján túl, lehet-e árnyalni a frontális viszonyt a néző és zenélő között, elbújhat-e az előadó is a félhomályba? Mi történik, ha a meglévő keretre új elemek kerülnek?

Ilyen típusú kérdésekre keressük a választ ebben a kísérleti zenés performanszban. Játszunk az előadás kereteivel, a koncert forma konvencióival és egymással. Hang és videó, sötétség és fény, kotta és improvizáció – valamilyen formában végül is ez lesz.

Az első kiadás alkotói: Adorjáni Panna, Ferencz Áron, Láng Dániel, Páll András
Bemutató: 2021. augusztus 19.

Adorjáni Panna performance maker, színházi gondolkodó, interdiszciplináris művész. Doktorandusz és kollaboratív felállásokban alkot. Érdekli az elmélet és a gyakorlat összeegyeztetésének lehetősége, valamint az, hogy milyen módon lehet a színház hierarchikus rendszereit újragondolni, horizontális és interdiszciplináris folyamatokat létrehozni.

bodoki-halmen zsolt korán kezdte a hangokkal való foglalkozást, klasszikus zenét tanult, majd a popkultúra irányába mozdult el.
később elektroakusztikus zeneszerzést tanult, színházi és tánczenét komponált, valamint az universalpleasurefactory.com tagjaként számos performanszban működött együtt művésztársaival.

Láng Dániel zenész, tanár, performer, jelenleg Kolozsváron él. Tizenegy éves kora óta foglalkozik zenével, Kolozsváron klasszikus ütőt, Budapesten jazzdobot tanult. 2017 óta a Universal Pleasure Factory művészcsoporttal számos kollektív alkotásban működött közre. Dániel művészi projektjei mellett magántanárként dobot tanít.

Visky Péter klasszikus gitár szakon végzett a kolozsvári Zeneakadémián, majd Budapestre költözött, ahol belekóstolt a jazz világába. Jelenleg zeneszerzéssel és gitár oktatással foglalkozik. A zenében nagyon izgalmasnak tartja az improvizációt, az effekteket, lázba hozza a formával, ritmikával való játszadozás.