INTERKULTI // Tranzit Napok 2022

filmvetítés + kiállítás — 17.12.2022 11:00

Az Interkulti Gyerektábor a Tranzit Alapítvány egyik legrégebbi és legkedveltebb projektje, amelyet 2022-ben a 17. alkalommal szerveztünk meg.
A tábor során minden évben román, magyar, romani, illetve más anyanyelvű, eltérő etnikai és szociális háttérrel rendelkező, 7-13 éves gyerek vesz részt különböző kreatív, művészeti műhelyekben: tánc, zsonglőrködés és cirkuszművészet, vizuális művészetek, visual literacy, animáció, fotó-videó, kézműves műhely.
A Tranzit Ház 25 éves fennállását megünneplő eseménysorozat részeként meghívunk benneteket az Interkulti. Itt igazán gyerek lehetsz című film vetítésére. A film egyrészt archív anyagokra, másrészt a táborban résztvevő gyerekekkel és felnőttekkel készített interjúkra épül, és a tábor történetének egy kis részletét mutatja be.
Interkulti. Itt igazán gyerek lehetsz
2022 - 18 perc
románul és magyarul beszélő film, román, magyar és angol felirattal
Készítették: Eckstein-Kovács Ráhel, Schneider-Lőnhárt Csenge, Schneider Bence
© A Tranzit Alapítvány Archívuma
A vetítést kiállítás követi a táborban az utóbbi 17 év során részt vevő gyerekek és fiatalok munkáiból, amelyeket a Tranzit Ház megünneplésére hoztak létre.
Az eseményre december 17-én kerül sor, 13 órai kezdettel.
Mindenkit szeretettel várunk!


A projekt társfinanszírozója a Román Nemzeti Kulturális Alap.
A projekt a Kolozsvári Városháza és Helyi Tanács, valamint a Kolozs Megyei Tanács támogatásával valósul meg.
A projekt társszervezője és társfinanszírozója a “Vereinigte Aktion für Rumänien” Egyesület (Németország).
A projekt tartalma nem tükrözi a Román Nemzeti Kulturális Alap hivatalos álláspontját. A Román Nemzeti Kulturális Alap nem felelős a projekt tartalmáért, valamint azért, ahogyan annak eredményei hasznosulnak. Ezek teljes egészében a kedvezményezett felelősségébe tartoznak.