A KÖZÖS SZOBA

előadás — 2.2.2023 17:00

A KÖZÖS SZOBA

február 2, 19:00 óra
Tranzit Ház, Baritiu/Malom u. 16 szám

❗A belépés szabad, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a liliana.gastivists@gmail.com email címen lehet.

Játsszák: Ioana Chițu, Răzvan Mîndruță, Irina Sibef.
Dramaturg: Raul Coldea (szövegbetétek a csapat részéről)
Zene: Teodora Retegan
Díszlet, ruhák és videó: Irina Ionescu
Rendezte: Raul Coldea
Fény design: Dragoș Petrișor

Román nyelven, felirat nélkül
Tartam: Hozzávetőlegesen 90 perc
Javasolt életkor: 14+

🏢
Egy bukaresti lakás. Három fiatal, akik együtt laknak, és egy háború, amely a közelben épp kitör. Egy válság, amely készül. Egy másik, amely már történik. A háború, mint látványosság, amelyet élőben közvetít a közösségi média és a tévé. A párbeszéd. A remény.
„A közös szoba” egy érzelmekkel teli közelítés egy bizonytalanságokkal teli jelenhez és egy disztópikus jövőhöz. Hogyan lehetséges cselekedni egy klímaválság, energiaválság, és háborús válság által sújtott világban? Mit jelent még manapság a szolidaritás? Hogyan érjük el azt, hogy az emberek félelmeit és kiábrándultságát ne sajátítsák ki? Hogyan tudjuk megérteni ezeket, és hogy tudnak ezek reménnyé alakulni?
Az előadást beszélgetés követi a közönséggel.

❗❗
Figyelem, az előadás érzelmileg potenciálisan megterhelő jeleneteket, valamint speciális effektusokat (füstgép) tartalmaz.


Egy Gastivist Románia produkció.
A Gastivist Kollekíva olyan motivált emberekből álló kis csapat, akik a különböző klímaküzdelmekben és elnyomás elleni küzdelmekben aktívak több országban. Romániában olyan helyi csoportokat igyekeznek támogatni, akik az új gázfeltárások és a gázinfrastrukúra ellen harcolnak. Hangsúlyozva a helyi és a világ más részein működő csoportok közötti kapcsolódásokat, a kollektíva egy olyan mozgalom létrehozását célozza, amely (teljesen) le akarja állítani a gázt, és egy méltányos energetikai átálláshoz járul hozzá.