Nucleus - Hangművészeti előadás

zene, performansz, művészet — 27.5.2023 16:30

nucleus
Hangművészeti előadás
az ember és a technológia határán
írta: U:KUSTIK / Ulrich Schleicher
www.ukustik.com

A nucleus egy performatív hangzásvilág, amely a fizikai mozgásomon alapul. Az ember és a gép, a digitalizáció és a társadalmi változások, valamint a mesterséges intelligencia kérdései egészen a “kritikus adattanulmányokig” a jelenlegi művészi vizsgálódásom részei.
Zeneileg az ambient & drone környezetében elhelyezkedő, az élő hangtervezés elvét követő terepfelvételekkel kombinálva a nucleus egy interaktív-asszociatív változót képvisel a digitálisan feloldott életvalóságban. Egy metafizikai egyensúlyozás a kreatív potenciál és az adatáradat, a társadalom és az egyéniség között.

A Kabelquartett nevű formáció részeként 2018-ban a bécsi OFFF Design Fesztiválon mutathattam be az akusztikus gitárra vonatkozó elképzelésemet egy elektronikus együttes részeként. Együtt készítettük el a fesztivál nyitócímének sounddesignját: www.vimeo.com/294352464.
Hogy tovább mélyítsem tudásomat ezen a területen, részt vettem az NDU St. Pöltenben az Akusztika és Design egyetemi kurzusokon, valamint a Triagon Academy Wienben a Hangmérnöki kurzusokon. Ezt követően a hangművészet a digitális térben, a teremakusztika és a nyílt forráskódú hangprogramozás témáival foglalkoztam. Említésre méltóak a szóló koncertjeim az USA-ban 2019-ben, az “Atlas der gesamten” című műsorban való tolmácsként való részvételem. Musik und aller angrenzenden Gebiete" című előadásban, amelyet Georg Nussbaumer készített a Bécsi Zeneművészeti Egyetemen a Wien Modern 2019 keretében, valamint a “reality<>filters” hanginstalláció az “Extinction of the White Elephant” című kiállítás részeként Temesváron 2021-ben.

Jegyek: https://eventbook.ro/music/bilete-concert-ukustik

Támogassátok a Tranzit Házat! Minden hozzájárulás, szolidaritási gesztus kiemelten fontos a számunkra!
patreon.com/user?u=36441337