Alternativ Quartet / Deocamdată suntem departe de solstițiu

koncert — 14.12.2023 17:00

December 14., csütörtök, 19 óra.Kolozsvár, Tranzit Ház.
Jegyek kaphatók a iabilet hálózaton keresztül - https://bit.ly/20231214_AQ_DeocamdatăSuntemDeparteDeSolstițiu.

Hosszas előkészületek után örömmel jelentjük be az Alternativ Quartet - For now we are / Far from the solstice című új albumoknak első lemezbemutató koncertjeit. Az az öröm és megtiszteltetés ért bennünket, hogy három különleges helyszínen találkozhatunk, amelyek mindegyike figyelemre méltó karakterrel és történettel rendelkezik. Azért választottuk ki ezeket, hogy méltóképpen bemutathassuk az új albumokat és ezt a koncertet, amelyen már évek óta munkálkodunk.

December 5-én a bukaresti Román Nemzeti Művészeti Múzeumban, december 8-án a Iași-i Kultúrpalotában, december 14-én pedig a kolozsvári Tranzit Házban várunk benneteket egy kétórás koncertre, amelyet videóvetítés és a Kolozsvári Filharmónia Rézfúvós Együttese kísér. Meghívunk benneteket, hogy csatlakozzatok hozzánk ebben a különleges pillanatban, amelyben egy oly egyszerű, de gyakran elfelejtett dologról gondolkodunk, hogy Egyelőre vagyunk.

A koncertek helyszínén megtalálhatod majd az új albumok bakelitlemezeit, egy Matteo Scarpa olasz fotóssal közösen készített fotókönyvet, valamint Andreea Ilisăi-val közösen készített merchandise termékeket is.

Történet: Az Alternativ Quartet 2008-ban alakult Besztercén / Kolozsváron, az egyik első romániai post-rock kompozíciók és a törékeny hangzáskísérletek felé merészkedő zenekarként. Azóta a zenekar hét lemezt adott ki, amely jól leképezi folyamatos fejlődésüket. A kezdeti, Sigur Rós által inspirált szerzeményektől, mint az Amikor nem énekelek, a Köszönöm és a Ne feledd, hogy várlak, az olyan sajátos hangzású számokig, mint a Moszkva, a Csend betölti a réseket, a Túl daktilikus zene, a zenekarnak sikerült személyes hangon kifejeznie azt a zenét, amelyből inspirációt merített: Isis, The Books, Mogwai. Az Iglu / Stasis című filmes album egy még személyesebb tér felé való elmozdulást jelez, amely a bensőséges közelség és a távoli elhagyatottság metszéspontjában helyezkedik el, megszakítva a nagy bizonytalanságok pillanatát.

Idén új fejezetet nyit az Alternativ Quartet két olyan felvétellel, amelyek egyre inkább elkanyarodnak a gitároktól az orgonák, szintetizátorok, fúvós hangszerek és klasszikus ütőhangszerek felé, szélesebb és monumentálisabb hangzást kölcsönözve a számoknak: “a Doomtól az Autotune-ig”.

alternativquartet.ro