Aqua Gaskin Boden Trio

zene, koncert — 9.6.2024 16:00

Csatlakozzatok Zoë Aquához, Dmitri Gaskinhoz és Raffi Bodenhez egy este erejéig, amelynek során három különleges kelet-európai kultúra (erdélyi, lengyel és askenázi zsidó) hagyományos falusi zenéjét hallgathatjátok meg. A három zenész, akik ez alkalommal együttesként lépnek fel, pályafutásukat térben és időben távoli kultúrák zenéjének elsajátításának szentelték. Ha van valami egységes e különböző kulturális stílusok között, az az, hogy mindegyik hiperregionális. A koncert során faluról falura utazunk a Kárpátokon át, és meghallgatjuk azt a zenét, amit mindegyikük kínál. A koncerten a csoport tagjainak számos, ezekben a stílusokban írt saját szerzeménye is elhangzik majd.

Zoë Aqua (hegedű) nemrég fejezte be kétéves Fulbright-programját a romániai Kolozsváron, ahol az erdélyi népzenét tanulmányozta. Ez idő alatt rögzítette az “In Vald Arayn” című albumot - új, a hagyományos zene által inspirált kompozíciókat, amelyeket román és magyar zenészekkel együttműködve készített.

Dmitri Gaskin (harmonika) világszerte fellép Anthony Russell jiddis énekessel a “Tsvey Brider” duóban, legutóbb a Louisville Orchestra afroamerikai és zsidó zenét bemutató programjában szerepelt. A Tsvey Brider 2022-ben adta ki Kosmopolitn című albumát.

Raffi Boden (cselló) saját expanzív stílust alakított ki, a hangszeren való jártasságát a népi hagyományok iránti tiszteletével ötvözve. A Juilliardon szerzett diplomája óta Raffi a kísérleti kamaratriótól a klezmer big bandekig számos együttesben fellépett, meghitt környékbeli klubbokban, és a Carnegie Hall-ban egyaránt.

Ez a zenei esemény a Tranzit Ház állandó programját támogatja.

Támogassatok minket az alábbi platformokon:
patreon.com/TranzitHouse
▶ közvetlen adományozás RO94RNCB0106026593340001 (ron) vagy RO67RNCB0106026593340002 (euro) Fundața Tranzit Alapítvány (BCR)
▶ helyszíni adományok