Logomotion

Táncműhely Hajós Nórával — 13.7.2024 08:00

A 𝗟𝗼𝗴𝗼𝗺𝗼𝘁𝗶𝗼𝗻 egy improvizatív tánc/narrációs forma, amelyben a mozgás és a szavak spontán módon, közös forrásból erednek. Ezt a performatív formát Simone Forti fejlesztette ki. Ahogy ő fogalmazott: „Ez számomra egy módja volt annak, hogy megtudjam, mi jár a fejemben. Mi jár a fejemben, mielőtt végiggondolnám, amíg még csak egy vad érzés van a csontjaimban.”
Nóra egy bemelegítésen vezet végig minket, amely a belső érzésekre fókuszál, a pillanat tudatosítására való hangolódással. Majd együtt fedezzük fel a pillanatban felmerülő spontán mozgást és beszédet. Minden mozdulat értékes, információt hordozhat. Mozgás közben képek jöhetnek létre az elménkben, és ezeket a képeket szavakon és mozdulatokon keresztül kibontakoztathatjuk, míg életre nem kelnek. A Logomotion/csoport gyakorlása során elsősorban megfigyeléseket végzünk, felfedezéseket teszünk a természetben, néhány lehetséges spontán írást és koncentrált időt fogunk használni a mozgásra és a beszédre laboratóriumi környezetben. A csoport a stúdión kívül is tölt némi időt megfigyeléssel és a természetben való tartózkodással.
Nóráról:
Hajós Nóra (HU/USA) 4 éves korában kezdte tánctanulmányait szülőhazájában, Magyarországon. Közel 4 évtizede tanítja a tánc és a mozgásimprovizáció művészetét, valamint előadásokat hoz létre Európában, az USA-ban, Kanadában és Dél-Amerikában.
Nóra a következő tanároktól tanult és dolgozott együtt számos alkalommal: Steve Paxton (a kontakt improvizáció megalkotója), Lisa Nelson (Tuning Scores) és Simone Forti (Logomotion).
Program:
𝟭. 𝗻𝗮𝗽 | Július 13. | 🕚 𝟭𝟭:𝟬𝟬 - 𝟭𝟰:𝟬𝟬
𝟮. 𝗻𝗮𝗽 | Július 14. | 🕚 𝟭𝟭:𝟬𝟬 - 𝟭𝟰:𝟬𝟬
Jegyek: [link később]
A használt nyelv: angol.