Corp Străin / Tranziții

spectacol de teatru — 13.11.2019 17:00

Corp Străin / spectacol de teatru
de Teatrul Evreiesc de Stat
Miercuri 13 noiembrie
Ora 19:00
Casa Tranzit (Strada G. Barițiu nr. 16, Cluj-Napoca

//

Pe scenă: Iolanda Covaci, Alexandra Fasola, Anka Levana, Alice Monica Marinescu, Fatma Mohamed, Katia Pascariu, Mihai Prejban, Juan Negretti, Feras Sarmini, Sorin Antonie
Regia: David Schwartz
Muzica: Sorin Antonie, Juan Negretti, Mihai Prejban, Feras Sarmini
Scenografia: Mișa Dumitriu
Artist asociat: Ioana Florea

//

”Corp străin” pornește de la istoriile personale și de familie ale echipei de creație a spectacolului legate de identitate, migrație și război. Artistele și artiștii implicați împărtășesc experiențe personale, documentează poveștile de viață ale rudelor lor și investighează mecanismele care generează experiențe de „corpuri străine”. În funcție de context, fiecare poveste de viață are propriile particularități și ne provoacă să regândim permanent identitatea și condiția „străinei” și „străinului”. Spectacolul își propune susținerea unui discurs solidar și empatic în legătură cu fenomenul migrației și refugiului și o analiză critică a structurilor socio-economice care conduc la amploarea fenomenului migrației și construcției „străinului” în contextul geo-politic din prezent, dar și istoric.

//

TRANZIȚII / program euroregional de artă contemporană
2019-2020
Tranziții tematizează problemele sociale actuale ale minorităților și ale grupurilor marginalizate din perspectiva unui context comun, euroregional. Începând cu 2019 Casa Tranzit va fi gazda lunară a unei serii de spectacole realizate atât în țară, cât și în vecinătate, în țări precum Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria sau Slovenia.
Evenimentele vorbesc despre stări de excepție, despre situații limită, despre margini și marginalitate dar și despre resursele de reinventare, de progres și convivialitate.

//

Proiectul Tranziții este co-finanțat de Administația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.