Spaghete cu pâine

spectacol de teatru — 22.11.2019 17:00

SPAGHETE CU PÂINE
un one man show de/cu Alex Fifea

text și regie: Alex Fifea
consultanță regie: Paul Dunca, Vera Ion
mișcare scenică: Paul Dunca
muzica: Mihai Iordache
scenografie, identitate vizuală: Nona Șerbănescu.

Vineri, 22 noiembrie 2019, ora 19:00 va avea loc la Casa Tranzit (Str. Gheorghe Barițiu nr. 16, intrare dinspre strada Fără Nume) din Cluj-Napoca spectacolul Spaghete cu pâine.

La o lună de la premiera oficială de la ARTHUB Bucharest, spectacolul Spaghete cu pâine de/cu Alex Fifea merge în Turneu în vest, o serie de trei reprezentații în trei mari centre culturale din vestul țării: Timișoara, Cluj-Napoca și Târgu Mureș.

Spectacolul ”Spaghete cu pâine” pleacă de la un text-colaj cu multiple referințe autobiografice, construit cu umor și autoironie. Timp de peste cinci ani, Alex Fifea a adunat povești de la casa de marcat, din fața bancomatului, de acasă sau din părculețul de lângă casă într-un portret destul de puțin optimist al societății românești contemporane, critică subtilă a raportării acesteia la rolul de artist.
”Spaghete cu pâine” este un one man show despre cumpărături, supraviețuire, capitalism, consumerism, precaritate, vulnerabilitate, artă independentă, sărăcie.

Alex Fifea (București, 1980) este actor și dramaturg. Lucrează în special în proiecte de teatru documentar, social și politic. Pe durata studiilor la UNATC, dar și ulterior, lucrează împreună cu actorii și regizorii grupului Tanga Project. Scrie și joacă în VOI N-AȚI VĂZUT NIMIC! (2015) de Alex Fifea, David Schwartz și Cătălin Rulea; inițiază, scrie și performează în Bambina, regina florilor (2017), regia Mihai Lukacs; documentează, scrie și performează în 90 (2017) regia David Schwartz; documentează și performează în TABU (2018). Joacă sau a jucat în spectacole precum: Nu ne-am născut în locul potrivit (2014) regia David Schwartz și Alice Monica Marinescu, Privind prin piele (2016) regia Alex Berceanu, Marea rușine (2017) de Alina Șerban etc.

Spectacolul ”Spaghete cu pâine” este produs de Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane și a avut premiera în cadrul programului ”ARTHUB Imersiv - stagiunea de dramaturgie contemporană 2019”
Parteneri: Casa Artelor - Directia Judeteana pentru Cultura Timis; Casa Tranzit - Cluj-Napoca; Teatru 3G Színház - Târgu Mureș.

Rezervări și bilete:
Biletele pot fi cumparate inainte de spectacol
25 lei bilet intreg
15 lei studenți și pensionari
Spectacolul nu este potrivit pentru copii