Atelier pentru copii: In my Eyes

atelier de dans — 2.12.2019 15:00

Atelier pentru copii: In my Eyes

In My Eyes este un atelier pedagogic si creativ de dans contemporan care ii va expune pe copii unui proces de lucru complex si progresiv. Atelierul este condus de Alexandra Girbea la Casa Tranzit, in Sala Mare si se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 8 si 12 ani. Intalnirile vor aborda doua directii de lucru in mod egal: o parte pedagogica si una creativa. In prima ora voi propune copiilor exercitii si mici secvente coregrafice care sa le introduca vocabularul de dans si sa le ofere o baza de tehnica in dans contemporan. Prin aceasta Alexandra ii va ghida pe copii sa dezvolte calitati necesare dansului, precum flexibilitate, plasticitate, forta, elasticitate, rezistenta fizica si concentrare. Cautand modalitati practice de intelegere a principiilor de biomecanicitate: forta, viteza, gravitatie, copiii vor putea descoperi calitati diverse de miscare, adaptabilitate fata de situatie si diferite feluri de interactiune. Practic vor fi mai multe exercitii de traversare a spatiului explorand coordonari si ritmicitati diverse.

In cea de-a doua ora se va face treptat trecerea la exercitii creative de improvizatie si de compozitie. Se va urmari inca de la primele intalniri crearea de materiale performative care vor fi dezvoltate si transformate in timp: secvente solo si secvente de grup. Secventele solo vor oferi copiilor posibilitatea de a explora si dezvolta propriile particularitati si curiozitati performative. Sursele de inspiratie si temele conceptuale vor fi visele, o lume a imaginarului, fantasticului si a subconstientului. In timpul acestui atelier grupul va crea un spatiu similar viselor, in care totul este posibil, nimic nu este absurd si tot ceea ce invatam si experimentam este integrat si transformat autentic prin creativitate. Materialele performative create vor fi prezentate intr-un spectacol la finalul modulului din luna februarie.

Atelierul va avea loc in zilele de luni si marti intre orele 17:00 – 19:00 in urmatoarele zile ale lunii decembrie: 2, 3, 9, 10, 16 si 17. Acesta va fi primul modul, urmand a fi continuat in luna ianuarie.
Pretul pentru participarea la acest modul este de 200 de lei.
Rugam participantii sa soseasca cu cel putin 10 minute mai devreme.
Pentru inscrieri si intrebari, va rugam sa scrieti la adresa alecsandra.girbea@gmail.com

Alexandra Girbea exploreaza lumea dansului contemporan de 10 ani, avand un parcurs eclectic si foarte diversificat. De la ateliere experimentale in centrele de dans contemporan europene, la Academia de Dans Contemporan din Budapesta, trecand prin initieri in arte martiale si sport, Alexandra are o curiozitate eterna despre magia miscarii si infinita diversitate a functionalitatii corpului in miscare. Diversitatea tehnicilor de miscare studiate au ajutat-o sa descopere universalitatea miscarii in orice manifestare a sa si sa experimenteze cu jonglarea principiilor intre diferite discipline. Principalele influente in parcursul sau de pana acum sunt Valentina de Piante, Fighting Monkey, Tai Chi si Wu Shu sub indrumarea lui Yu Li, Thomas Hauert, Tomas Bako, David Miko, Marco Torice, Timea Kovacs.
Alexandra a urmat de asemenea un curs de masterat in Artele Spectacolului la Universitatea din Bruxelles si a lucrat in trei rezidente artistice alaturi de Timea Kovacs in proiectul Height Sense. A coordonat cursuri de dans creativ pentru copii la Fabrica de Pensule si cel mai recent, in august 2019, a avut o rezidenta in proiectul Colectiv Performativ tot la Fabrica de Pensule in colaborare cu artistul vizual Eranio Petruska.