SuperCollider workshop // Rezonanțe

atelier de muzică — 13.6.2021 10:00

SuperCollider workshop – Rezonanțe, Program de Muzică Nouă

Data: 13. Iunie 2021, între orele 13-18
Locație: Casa Tranzit, str. Barițiu nr. 16, Cluj
Atelierul va fi ținut pe limba engelză (și la cerere maghiară) de Simongáti András.

Participarea la eveniment este gratuit, dar trebuie înregistrată prealabil.
Înregistrare: https://forms.gle/BCQ4As4wGr3rF74Z7

SuperCollider este un limbaj de programare și un software conceput pentru o gamă largă de scopuri muzicale și de sunet: procesarea semnalelor digitale în timp real, compoziții algoritmice, instalații sonore, manipularea sunetului pentru spectacole electroacustice și multe altele.

Dacă ești interesat - dar poate că nu ai îndrăznit niciodată să întrebi - cum să programezi patch-uri simple în SC, ești curios cum se creează sunet cu un limbaj de programare conceput special în acest scop și, în general, dacă te-ai gândit să începi să înveți un limbaj de programare, dar nu ai început încă, atunci te invit călduros la acest atelier introductiv de o zi!

Vom trece în revistă modul de configurare a framework-ului SuperCollider, sintaxa introductivă. Îți vei face o imagine despre cum funcționează în practică prin câteva exerciții care sper să te facă să-ți murdărești mâinile!

Sper că la sfârșitul cursului vei câteva instrumente pentru a continua să experimentezi în mod independent în SuperCollider.

Participarea la atelier nu necesită cunoștințe anterioare de programare și codare!

Adu la atelier următoarele:
- un laptop cu unul dintre următoarele sisteme de operare pe el: Windows 7, Windows 10, MacOSX 10.10 sau versiuni superioare. Dacă ai alt sistem de operare pe laptop, anunță-ne înainte de atelier!
- căști non-bluetooth sau căști care pot fi conectate fizic la laptopul tău…
Programul Supercollider poate fi descărcat de aici:
https://supercollider.github.io/

Sper să ne vedem acolo!

Simongáti András:
„Am absolvit Institutul de Sonologie din cadrul Conservatorului Regal din Haga, Olanda, precum și departamentele de Științe Sociale din Ungaria și Marea Britanie. De atunci am realizat instalații de sunet cu specific vizual expuse în diferite expoziții și festivaluri de artă. De asemenea, am produs muzică și jingle-uri pentru podcast-uri. Cu toate acestea, mă concentrez mai ales pe predarea și susținerea de ateliere. Am fost lector extern la departamentul de muzică electronică și studii media de la Universitatea din Pécs, Ungaria. Sunt, de asemenea, co-fondator al Fundației New Emergences, care stimulează diversitatea în domeniul artei sonore și a muzicii electronice contemporane prin organizarea de programe de rezidență, dezbateri și concerte în Olanda și în alte țări din nord-vestul Europei.”

Realizarea evenimentelor din cadrul programului Rezonanțe - Program de Muzică Nouă este finanțată de AFCN, BGA Zrt., Ungaria și Fundația Communitas.

„Program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”