Seri de carte Transindex - cu autori din Cluj

seri de carte — 16.7.2021 15:00

Transindex dorește să joace un rol activ în modelarea vieții culturale a Clujului. Vrem să contribuim un pic la ceea ce publicul poate cunoaște din producția culturală, din literatura proaspătă. Din cauza perioadei de pandemie, autori importanți și cărți care nu au ajuns încă la Cluj trebuie să vină acasă. Acest lucru se va întâmpla pe 16 și 17 iulie: Balla Zsófia, Selyem Zsuzsa, Szabó T. Anna, Tamás Gáspár Miklós și Tompa Andrea vor fi aici, la Cluj.

Unde îi puteți întâlni?
Am găsit un loc bun: briza dinspre râu din curtea Casei Tranzit poate face ca serile de vară și conversațiile să fie plăcute. Așa că, sprijinit pe iarbă, așezat pe un scaun, în picioare, vă veți bucura cu siguranță de serile de carte Transindex. Dacă sunteți acasă, nu le ratați!

Ce volume vor fi expuse?

Balla Zsófia vine cu două volume: o colecție de eseuri și o secțiune transversală a poeziei sale într-o singură carte (Cele două jumătăți ale vieții și Cuibul de viespi). (Vineri, 16 iulie - ora 18.00)

Titlul romanului Andreei Tompa nu este o scuză: ce este acasă, unde ne aflăm acasă, cât de departe se întinde Acasă? (vineri, 16 iulie - 19h)

Szabó T. Anna se întoarce acasă. Povestirile din cartea ei de Exerciții de evadare sunt condensate în balade moderne și se pare că viața noastră modernă lustruită funcționează pe aceleași izvoare: dragoste, angajament, viață, moarte. (Vineri 16 iulie - ora 20)

Selyem Zsuzsa este acasă, dar lumea despre care vorbește ea este acasă pentru toată lumea. Trebuie să ne confruntăm cu ceea ce facem cu ea: primul sfârșit al lumii pe care am petrecut-o împreună. (Sâmbătă, 17 iulie - ora 18)

Antiteza lui Tamás Gáspár Miklós este ca și autorul: chestionează constant, ne pune în fața faptelor, ne comunică necruțător realitatea și nu poate fi scăpată fără să ne gândim. (Sâmbătă, 17 iulie - ora 19:00)

Interlocutorii autorului sunt jurnaliști de la Transindex sau personalități pe care ne mândrim să le numărăm printre intelectualii din cercul apropiat al ziarului. Balla Zsófia va fi intervievată de Markó Béla în deschiderea celor două zile de eveniment, urmată de Tompa Andrea și Szabó T. Anna. Emese Vig va sta de vorbă cu autorul romanelor din Cluj-Napoca, urmată de Szabó T. Anna care va răspunde la întrebările lui Albert Antal Orsolya și Visky András. Sâmbătă, discuția lui Selyem Zsuzsa cu Kulcsár Árpád va fi urmat de lansarea cărții lui Tamás Gáspár Miklós, unde autorul va fi intervievat de Gyöngyösi Csilla și Horváth-Kovács Szilárd.

Nu numai că vă puteți bucura de discuții, dar puteți cumpăra cărțile autorilor și puteți sta de vorbă cu ei la o băutură răcoritoare. Calitatea și atmosfera sunt garantate de Transindex și Casa Tranzit!
Partenerul nostru susținător este Universitatea Babeș-Bolyai, vă mulțumim pentru ajutor!

Programul pe scurt:

Vineri, 16 iulie
Ora 18.00: Balla Zsófia va sta de vorbă cu Markó Béla
Ora 19.00: Vig Emese întreabă despre cartea lui Tompa Andrea
Ora 20.00: Anna Szabó T. va sta de vorbă cu Orsolya Albert Antal și András Visky.

Sâmbătă, 17 iulie
18.00: Selyem Zsuzsa în conversație cu Kulcsár Árpád
19.00: Tamás Gáspár Miklós va fi discuta cu Gyöngyösi Csilla și Horváth-Kovács Szilárd.