Attention: River Residents! // Dance Lab in Tranzit

dans contemporan — 6.11.2021 14:30

ATENȚIE: LOCUITORI AI RÂULUI!
de Urvi Vora și Alexandra Mihaela Dancs
Nu ai numi o sirenă “pește pe uscat”, ai întreba-o "sireno, ce cauți pe uscat?"
Atenție: Locuitori ai râului! este un duet creat de Alexandra Mihaela Dancs și Urvi Vora în dialog cu contururile orașului având ca peisaj Casa Tranzit. Ele se mișcă alături de ora la care soarele apune, răspunzând la culorile schimbătoare ale râului pentru a crea momente care dau naștere la întrebări despre pierdere, moarte și eventuală transformare.

Alexandra Mihaela Dancs este dansatoare și coregrafă independentă stabilită în București. Colaborează, printre alții, cu Madalina Dan, Florin Fieroiu, Doris Uhlich, Cosmin Manolescu, Zan Yamashita, Rui Catalao, Jean Lorin Sterian, Vava Ștefănescu. În 2010 și 2012 a fost bursieră danceWeb la ImpulsTanz Viena. Din 2009 conduce laboratoare de mișcare și creează la CNDB programul de dans Everything for Endorphins. În 2014 a primit Premiul de Excelență pentru contribuția la construcția dansului contemporan românesc oferit de Centrul Național al Dansului din București. In Search of Dance este cea mai recentă lucrare solo a sa.
Urvi Vora este o artistă stabilită în New Delhi, India. Ea a creat lucrări în suprapunerile dintre dans, film și teatru, cu accent pe corp și intimitate. În prezent, ea lucrează cu Aagaaz Theatre Trust ca mentor și facilitator pentru tinerii practicieni și își extinde cea mai recentă lucrare digitală, This is how you move them (2021).


Evenimentul face parte din programul Dance Lab in Tranzit.
Organizator: Fundația Tranzit
Finanțatori: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, Fundația Communitas, AFCN
Proiectul Dance Lab in Tranzit este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Fundația Tranzit își rezervă dreptul de a schimba programul.
Atelierul este ținut cu respectarea restricțiilor actuale legate de COVID-19.