În Căutarea Dansului // Dance Lab in Tranzit

dans contemporan — 7.11.2021 13:00

În Căutarea Dansului
de Alexandra Mihaela Dancs
“M-a sfătuit un prieten la un moment dat să nu caut dansul prea departe de mine, că risc să nu îl mai găsesc.”
O trecere prin arhiva de mișcări și povești ce aparțin sau nu procesului de lucru care a inceput in 2019 la Centrul National al Dansului Bucuresti, si o încercare de a da acestora o nuanță performativă.

Alexandra Mihaela Dancs este dansatoare și coregrafă independentă stabilită în București. Colaborează, printre alții, cu Madalina Dan, Florin Fieroiu, Doris Uhlich, Cosmin Manolescu, Zan Yamashita, Rui Catalao, Jean Lorin Sterian, Vava Ștefănescu. În 2010 și 2012 a fost bursieră danceWeb la ImpulsTanz Viena. Din 2009 conduce laboratoare de mișcare și creează la CNDB programul de dans Everything for Endorphins. În 2014 a primit Premiul de Excelență pentru contribuția la construcția dansului contemporan românesc oferit de Centrul Național al Dansului din București. In Search of Dance este cea mai recentă lucrare solo a sa.


Evenimentul face parte din programul Dance Lab in Tranzit.
Organizator: Fundația Tranzit
Finanțatori: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, Fundația Communitas, AFCN
Proiectul Dance Lab in Tranzit este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Fundația Tranzit își rezervă dreptul de a schimba programul.
Atelierul este ținut cu respectarea restricțiilor actuale legate de COVID-19.