Rhodiola // Dance Lab in Tranzit

dans contemporan — 9.11.2021 17:00

RHODIOLA
de Bogdan Olarson
Cum te readaptezi la noi circumstanțe?
Rhodiola, cunoscută și sub numele de rădăcină arctică sau rădăcină de aur, este o plantă care crește în regiunile muntoase și reci din Europa și Asia. Rădăcinile sale sunt considerate adaptogene, ceea ce înseamnă că, atunci când sunt consumate, ajută organismul să se adapteze la stres. Rădăcina sa conține peste 140 de ingrediente active, cele mai puternice două fiind rosavina și salidrosida.
Acest solo este o investigație a mijloacelor de adaptabilitate, de joc, de recuperare și a cercetărilor pe care le-am făcut în ultimii 2 ani asupra puterii de mișcare a plantelor, a inteligenței și transpecismului lor.

Bogdan Olarson este un hiperartist și coregraf care lucrează cu sunete, mișcări și filme la intersecția dintre ecologie și transpecism. El a co-fondat Olarsons ArtSpace și Museum of the Future pentru a oferi spațiu și timp artiștilor și oamenilor de știință pentru a pune în discuție viziunile și posibilitățile viitorului. Este licențiat în artele spectacolului și deține un master în arte digitale interactive la Universitatea Babeș-Bolyai.


Evenimentul face parte din programul Dance Lab in Tranzit.
Organizator: Fundația Tranzit
Finanțatori: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, Fundația Communitas, AFCN
Proiectul Dance Lab in Tranzit este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Fundația Tranzit își rezervă dreptul de a schimba programul.
Atelierul este ținut cu respectarea restricțiilor actuale legate de COVID-19.