CYBER PERFORMANCE + VOM DANSA ÎMPREUNĂ CURÂND // Dance Lab in Tranzit

dans contemporan — 10.11.2021 15:30

17.30 - proiecție
CYBER PERFORMANCE (2020)
de Bogdan Olarson și Sashar Zarif

„jucându-mă cu adevărat, ascultând între spații, ducând dorul și reflectând” - Un cvintet de povești cibernetice.
Acesta este un spectacol cibernetic experimental care implică doi artiști de dans pe zoom, doi artiști vizuali pe cameră și un editor live, într-un singur spațiu, pentru a transmite un spectacol live între Cluj și Toronto.

18.00 - performance live
WE WILL DANCE TOGETHER SOON / VOM DANSA ÎMPREUNĂ CURÂND / به زودی با هم میرقصیم / HAMAROSAN EGYÜTT TÁNCOLUNK / tezliklə birlikdə rəqs edəcəyik
de Bogdan Olarson și Sashar Zarif
Această lucrare experimentează modalități de conectare dincolo de limitarea fizică pentru a explora noi posibilități de a dansa împreună.
Două corpuri și sufletele lor
Căutând sunetul inimilor lor
În liniștea dintre tic-tacurile ceasului
Și… unde dansezi acum?
Ce este posibil în continuare?

Sashar Zarif este un luminar. Un nomad, un poet al dansului și un profesor. Își împărtășește prezența scenică în calitate de dansator, cântăreț și percuționist. Sashar Zarif a urmat un masterat în arte la Universitatea York, cercetându-și rădăcinile culturale și practica, iar ulterior a predat World Dance Practices la York. Sashar Zarif Dance Theatre, compania pe care a fondat-o și pe care o conduce, a fost sprijinită prin granturi și premii de la Consiliul Artelor din Toronto, Consiliul Artelor din Ontario, Consiliul Artelor din Canada și Fundația Metcalf.
Bogdan Olarson este un hiperartist și coregraf care lucrează cu sunete, mișcări și filme la intersecția dintre ecologie și transpecism. El a co-fondat Olarsons ArtSpace și Museum of the Future pentru a oferi spațiu și timp artiștilor și oamenilor de știință pentru a pune în discuție viziunile și posibilitățile viitorului. Este licențiat în artele spectacolului și deține un master în arte digitale interactive la Universitatea Babeș-Bolyai.


Evenimentul face parte din programul Dance Lab in Tranzit.
Organizator: Fundația Tranzit
Finanțatori: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, Fundația Communitas, AFCN
Proiectul Dance Lab in Tranzit este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Fundația Tranzit își rezervă dreptul de a schimba programul.
Atelierul este ținut cu respectarea restricțiilor actuale legate de COVID-19.