Ascultă corpul - workshop // Dance Lab in Tranzit

atelier de dans contemporan — 6.11.2021 09:00

Atelier de dans contemporan cu Lia Meirelles - Ascultă corpul
Atelierul propune o explorare a mișcării corporale generate de o stare de conștiință deplină. Prin trezirea conștiinței corporale, vom construi mișcări care sunt o expresie a sinelui nostru interior. Acest lucru se va întâmpla în principal printr-o explorare ghidată a mișcării în care fiecare participant este stăpânul propriei dezvoltări, fără a urmări să se încadreze în vreun tipar de mișcare prestabilit, ci mișcându-se ca un răspuns la dorințele corpului.
Fundamentele acestui atelier sunt noțiunile de greutate, axă și relația cu spațiul.
Vino îmbrăcat în haine confortabile. Poți participa fie purtând șosete, fie în picioarele goale.
Durata: 2 ore
Max. 16 participanți
Lia Meirelles este o dansatoare contemporană și coregrafă din Brazilia. Ea a absolvit un master în antropologia dansului, în cadrul programului Choreomundus, în care a cercetat procedurile de transmitere în contextul companiei de dans a coregrafului Yuval Pick. A absolvit cursurile de dans la Colegiul Angel Vianna, din Rio de Janeiro. În Brazilia, a lucrat în numeroase producții, printre care se remarcă spectacolul Sangria de la Coletivo em Flor, pe care l-a coregrafiat, și spectacolul Marias Brasilianas-a arte do fio de la Cia Cirandeira, în care a lucrat ca interpretă și co-creatoare.


Evenimentul face parte din programul Dance Lab in Tranzit.
Organizator: Fundația Tranzit
Finanțatori: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, Fundația Communitas, AFCN
Proiectul Dance Lab in Tranzit este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Fundația Tranzit își rezervă dreptul de a schimba programul.
Atelierul este ținut cu respectarea restricțiilor actuale legate de COVID-19.