Într-o formă sau alta 2.0 // Resonances

concert — 25.11.2021 17:00

Într-o formă sau alta 2.0
performance muzical

Autori: Adorjáni Panna, Ferencz Áron, Láng Dániel, Visky Péter

Ce găsim dacă trecem dincolo de limitele genului de concert? Putem oare nuanța relația formală dintre spectator și muzician? Poate performer-ul să se ascunde în crepuscul? Ne punem astfel de întrebări în performance-ul nostru muzical. Ne jucăm cu cadrele spectacolului, cu convențiile genului de concert, ne jucăm între noi. Sunet și imagine, beznă și lumină, partitură și improvizație – într-o formă sau alta asta se va întâmpla.

Autorii primei ediții: Panna Adorjáni, Áron Ferencz, Dániel Láng, András Páll
Data premierei: 19 august 2021

Panna Adorjáni este performance maker, gânditor de teatru, artist interdisciplinar. Pe baza calificării ea este dramaturg și expert în studiile teatrului, dar crede că cei doisprezece ani de educație de muzică clasică au fost și ele formative. A semnat primul ei contract când avea 16 ani pentru a cânta la vioară într-un spectacol, iar de atunci și-a încercat norocul în multe funcții legate de teatru. A fost critic, redactor, dramaturg, asistent de regie, sufleur, muzician, compozitor, organizator de festival, interpret, traducător, performer, theatre-maker, a ținut workshopuri și seminare. În prezent este student doctorand și lucrează în formate colaborative. Este interesată de posibilitatea de a împăca teoria și practica și de modurile în care sistemele ierarhice ale teatrului ar putea fi reconsiderate pentru a crea procese orizontale și interdisciplinare. Cercetarea ei de doctorat vizează modelele de creație colectivă în culturile teatrale underground din România și Ungaria anilor 60, 70 și 80.
Áron Ferencz este percuționist, dar îi place să cânte și la alte instrumente. Se simte recunoscător că poate cânta muzică.
Dániel Láng este muzician, educator și performer, locuiește în prezent în Cluj-Napoca. Este implicat în muzică încă de la vârsta de unsprezece ani, a studiat percuția clasică la Cluj-Napoca și tobe de jazz la Budapesta. Împreună cu grupul de artiști Universal Pleasure Factory a colaborat în mai multe creații colective. Pe lângă proiectele sale artistice Dániel predă tobe.
Péter Visky a absolvit chitara clasică la Academia de Muzică din Cluj, după care s-a mutat la Budapesta, unde a încercat să cânte jazz. În prezent, se ocupă de compoziție și predă chitara. Consideră că improvizația și efectele sunt foarte interesante în muzică și este fascinat de jocul cu forma și ritmul.
Concertul face parte din programul REZONANȚE – Program de muzică nouă.
Intrarea este gratuită, dar este necesar un certificat verde COVID valabil.
Vă rugăm să ajungeți cu cel puțin 10 minute mai devreme pentru a evita aglomerația.

Misiunea Rezonanțe - Program de Muzică Nouă este de a promova și difuza producții muzicale contemorane regionale și internaționale.
REZONANȚE se vrea un punct permanent de dialog cultural atât la nivel local, cât și la nivel european și internațional.
REZONANȚE promovează teoriile muzicale contemporane precum și dezvoltarea practicii muzicale locale.

Organizator: Fundația Tranzit
Finanțatori: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, Fundația Communitas, AFCN
Evenimentul va fi organizat în conformitate cu reglementările COVID-19 în vigoare.