Teleperformance workshop

atelier — 20.4.2022 08:00

workshop de teleperfomance

20 aprilie 11.00 - 17.00
la Casa Tranzit, Cluj

Accesul la performanceul participativ este GRATIS, pe bază de înregistrare pe adresa de mail: reserve.tranzithouse@gmail.com.

Folosind un dublu dispozitiv teleperofrmativ, ne vom conecta cu grupul „Open Source” din Franța -
https://collectifopensource.wordpress.com. Cei 9 artiști din Open Source vor fi într-un centru comercial, într-un magazin pus la dispoziție pentru artiști. Locul e micuț dar cu vitrine : https://lautrelieu.wixsite.com/blog/infos-pratiques. Noi vom fi la Casa Tranzit.

Prima parte:
Prin teleperformanță, un teleperformer poate asculta în căști indicațiile unei persoane care îl va ghida de la distanță. Persoana la distanță va vorbi la ureche și îl va ghida pas cu pas cum să performeze. Se vor transmite cuvintele și mișcările. Astfel persoana de la distanță, acum în Franța, va fi prezentă în România prin trupul și vocea teleperformerului, în față oamenilor care sunt alături de el. Apoi invers. Scopul, de această dată, este de a duplica dispozitivul pentru a lega simultan doi oameni îndepărtați prin doi teleperformeri.

A doua parte:
Petrecem această zi împreună și explorăm temele de „lieu”/loc, „non-lieu” /non-loc, topografie și virtual. Vom explora cum putem transcrie teatral o discuție virtuală între o persoană de la Casa Tranzit din Cluj, România, și o persoană dintr-un centru comercial din Arcueil, Franța? În ce măsură cadrul ecranului, teama de bug-uri sau nevoia de a sta aproape de ecran și microfon ne condiționează interacțiunea? Cu ajutorul tehnologiilor pe care le avem la îndemână, vom primi și transmite informații în timp real și le vom transforma în momente performative.