The Ruthles // ÎNTRE REALITATE ȘI FICȚIUNE

club de filme — 2.5.2022 17:00

Institutul Maghiar de Etnografie și Antropologie din cadrul UBB Cluj și Fundația Tranzit prezintă seminarul deschis din acest an al cursului de Film și Antropologie:
ÎNTRE REALITATE ȘI FICȚIUNE
Un club de filme despre transgresarea granițelor între realitate și ficțiune

20:00 Erik Idle – Gary Weis: The Rutles: All You Need Is Cash, 1978, 76’ (film în limba engleză, cu subtitrare în engleză)
Discuție despre film (în limba maghiară)

Prezintă: Koszta Rebeka, studentă la secția etnografie și antropologie
Invitat: Zilahi Csaba, redactor muzical la Radio Cluj
Seminar coordonat de: Dr. Könczei Csilla – conferențiar universitar

Eveniment gratuit.

Erik Idle (1943–) este un comedian, actor, scriitor și compozitor englez, fost membru al legendarului grup Monty Phyton.
Gary Weis (1942) este un regizor de film american.
Muzica filmului a fost compusă de Neil Innes (1944–2019).
Rutles este o trupă de parodie a Beatles, inventată în 1975 de Eric Idle și Neil Innes. Inspirația a fost luată din emisiunea BBC a lui Eric Idle, numită ”Rutland Weekend Television”. Datorită popularității trupei, Neil Innes a scris numeroase hituri în stilul legendarului „fab four”, cu care au făcut turnee regulate și din care au creat și două albume de studio.
Despre această trupă a fost realizat filmul All You Need Is Cash, care prezintă istoria lui Rutles într-un stil documentar, urmărind cronologic istoria, aparițiile iconice și reperele trupei Beatles. În același timp, filmul parodiază „Beatlemania” care a făcut furori în jurul trupei în anii ’60.
La sfârșitul filmului vom explora caracteristicile de gen ale pseudo-documentarului, ecoul filmului și analogiile dintre cele două ansambluri într-o discuție deschisă.
Vezi mai mult pe pagina oficială a trupei: http://the-rutles.com/
”GET UP AND GO”