Seara de dans / Săptămâna sănătății mintale

ecstatic dance — 6.5.2022 15:45

Dansul a fost dintotdeauna o sursă de bucurie, descărcare, comuniune și apropiere. Ne dorim să creăm aceste stări la seara de dans, printr-un cadru intențional de dans ecstatic, unde muzica, ghidajul și atmosfera intimă ne vor purta către corp și spre lumea noastră interioară.
Ce presupune dansul ecstatic?
Ecstatic Dance este o experiență în care dansul și mișcarea autentică devin căi de conectare la EMOȚII și senzații pe care nu le accesăm în viața de zi cu zi sau care nu și-au găsit contextul pentru a fi exprimate.
Începem cu exerciții simple de mișcare pentru a ne încălzi corpul și pentru a ne familiariza cu spațiul și cu celelalte persoane. Urmează 1 oră și jumătate de dans ecstatic, pe parcursul cărora MUZICA este singurul nostru GHID, colajul de ritmuri și melodii fiind creat ca suport pentru experimentarea unei game largi de trăiri.
Apoi, spre sfârșitul călătoriei, muzica de relaxare ne invită la conștientizarea și asimilarea experienței avute.
Dansul ecstatic ne arată drumul spre a vedea posibilitățile, avantajele și provocările dansului printr-o nouă formă de IMPLICARE și CONȘTIENTIZARE. Acesta nu pune accentul doar pe actul în sine de a dansa, ci și pe angajamentul nostru conștient și intenționat în această acțiune.
Ecstatic Dance este un spațiu primitor și sigur unde poți dansa fără a te preocupa de cum arată mișcările tale, lăsându-ți corpul să se exprime cum își dorește.
PROGRAM:
18:45 - Se deschid ușile: ne schimbăm în haine comode și ne acomodăm cu spațiul
19:00 - 19:30 Cercul de deschidere & încălzire
19:30 - 21:00 Dans ecstatic/ Călătorie muzicală
21:00 - 22:00 Moment de cool down și cercul de intregrare

  • Ringul de dans este un spațiu non-verbal. Astfel, este mai ușor să ne mutăm atenția din minte în corp și să găsim noi moduri de a ne exprima și/sau de a interacționa cu ceilalți.
  • Pentru o avea o experiență cât mai autentică, pe parcursul evenimentului NU se consumă alcool, tutun și alte droguri.
  • Putem dansa singuri, cu ceilalți sau putem sta și privi, respectând spațiul și pe ceilalți.
  • Nu este nevoie de experiență în dans. Deschis pentru orice vârstă și condiție fizică.
  • Să îți aduci haine comode și nu uita de apă!
    Dansul ecstatic este despre a ne exprima, nu despre a impresiona, așa că dă-ți voie să fi prezent(ă) și să te miști așa cum îți dorești! 😊

CÂND?
Vineri, 6 Mai, ora 18:45

UNDE?
La Casa Tranzit, str. George Barițiu, nr. 16

CU CINE?
Seara de dans va fi facilitată de către prietenii noștri de la Ecstatic Dance Cluj Napoca, Lucian Conțiu și Irina Bardoczi.

ÎNSCRIERI:
Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere, locurile fiind limitate la 40 de participanți.
https://forms.gle/ZtFQfGX7K8eedr4x8
**Seara de dans este destinată în principal persoanelor care nu au mai participat la Ecstatic Dance. Formatul evenimentului va fi adaptat pentru Săptămâna Sănătății Mintale: sesiunea de dans va avea o durată mai scurtă (1h30 în loc de 2h30), iar cercul de final presupune și o parte de discuții și integrare a experienței.