Conferința „Căi spre o comunitate rezilientă” / Săptămâna sănătății mintale

conferință — 8.5.2022 15:00

Sănătatea mintală și reziliența în fața evenimentelor adverse sunt susținute dincolo de capacități și resurse individuale, de modul în care comunitatea ca întreg deține și poate mobiliza resurse în sprijinul membrilor săi atunci când situația o cere.
O comunitate rezilientă și bogată în resurse, însă, se construiește treptat, cu fiecare moment în care membrii acesteia au oportunitatea de a veni împreună, a consolida legături, a construi ceva împreună sau a lucra la un scop comun. Deseori, apar în comunități factori de acțiune, respectiv grupări sau indivizi care devin motoare pentru cultivarea sau mobilizarea resurselor comunitare.
Fie că vorbim despre a găti împreună pentru cei fără adăpost sau a oferi un spațiu în care tinerii să își facă temele după școală, acțiunile care susțin bunăstarea și dezvoltarea membrilor comunității contribuie la capacitatea mai largă a comunității de a rezista și a-și reveni în urma experiențelor adverse.
În cadrul conferinței vom avea șansa să ne întâlnim față în față cu acești indivizi, motoare de acțiune și promotori ai unei comunități reziliente.
CÂND?
Duminică, 8 mai, ora 18:00

UNDE?
Casa Tranzit

CU CINE?
În zilele următoare, vom anunța pe această pagină invitații conferinței de duminică.

ÎNSCRIERI:
Participarea la eveniment este gratuită și nu necesită înscriere prealabilă