Ateliere de creație / IARMAROC

ateliere de creație — 24.9.2022 11:00

N-ar fi TiMAF dacă nu am avea ateliere faine, pe diverse teme care să provoace mânuțele și puterea creativă. Obiectivul acestora este ca fiecare participant să facă cunoștință cu tehnica pe care se lucrează și să plece cu un produsul creat de ei acasă.
Atelierele au un număr limitat de locuri disponibile pentru a participa.
Înscrierea se face pe link-ul de aici (👉🏻 shorturl.at/sV027), bifând atelierul la care doriți să veniți. Vă puteți înscrie la două ateliere, dar țineți cont de următoarele precizări:

  1. Atelierele la care vă înscrieți nu trebuie să se desfășoare în aceeași zi, întrucât asta înseamnă că vor avea loc la aceeași ora și știți voi cum stă treaba cu clonarea.
  2. Trebuie să accesați link-ul de două ori, nu vă puteți înscrie la două deodată din prima.

🗓️ Data 24.09
Cele două ateliere vor avea loc în paralel între 14:00 - 18:00.
ATELIER 1
CONFECȚIONAREA UNEI MĂȘTI TRADIȚIONALE /w Măști Tradiționale Bucovinene 👹
În cadrul acestui atelier, cei de la Măști Tradiționale Bucovinene îi vor ghida pe participanți în lumea meșteșugului tradițional și îi vor învăța: să deosebească originalul de imitație, să fie atenți la detalii, să efectueze cusături simple, feston, să combine culorile calde și reci pentru a da expresivitate măștii, dar și despre comportamentul materialelor naturale în funcție de mediu.
Atelierul va fi interactiv, participanții fiind încurajați sa pună întrebării legate de etnografie, obiective turistice, gastronomie, particularități ale Bucovinei.

ATELIER 2
CONFECȚIONAREA PROPRIULUI PORTOFEL DIN PIELE /w Bruiaj 👛
Dacă și ție îți plac lucrurile simple și utile, dar și să-ți confecționezi singur câte una alta, îți va plăcea la nebunie acest atelier alături de cei de la Bruiaj, oamenii care manufacturează serii mici de produse atemporale într-o lume a producției industriale. Vei învăța cum să tai corect pielea, diferite tehnici de coasere, aplicarea accesoriilor.
Rezultatul va fi ceva mult dincolo de produsul fizic, este o amintire valoroasă a experienței trăite, exact asemeni produselor Bruiaj.


🗓️ Data 25.09
Cele două ateliere vor avea loc în paralel între 14:00 - 18:00.

ATELIER 1
TEHNICI TRADIȚIONADLE DE PRINT /w Stereohip
Ești curios cum se realizează serigrafia cu stencil, block printing sau spray? Înscrie-te la acest atelier în cadrul căruia povestim despre câteva tehnici tradiționale de print pe textile și ne creăm propriul produs (sacoșă textilă, săculeț textil, poster textil). Vei afla cum se face printul, cât este de complicat procesul și ce unelte sunt necesare. Mai exact, facem un pic de fitness creativ. Discutăm despre tehnici de a debloca inspirația, despre povestea lucrurilor imperfecte și imprimăm un obiect.

ATELIER 2
PICTAREA JUCĂRIILOR ȘI ORNAMENTELOR DIN LEMN /w Noelino
Vrei să-ți creezi propriile figurine de Craciun, ornamente de Halloween, magneți de frigider sau caractere din lemn? Hai cu noi la acest workshop și îți arătăm cum are loc finisarea, pregătirea și pictarea figurinelor din lemn. Vom trece împreună prin toate etapele producției, de la prelucrarea primară, debitare și formatizare, la calibrare, modelare, finisare, pictare și ambalare.

#TiMAF #TiMAF12 #IARMAROC