Forgács Péter: Cădere liberă (Az Örvény) | Zilele Tranzit 2022

proiecție film — 21.10.2022 17:00

Péter Forgács: Cădere liberă (Az Örvény)
1996 - 75 minute - Video

Cădere liberă (Az Örvény) este partea a X-a a seriei Private Hungary, care prezintă istoria familiei Pető între 1938 și 1945. Péter Forgács a compilat filmul din materiale înregistrate de György Pető și din alte arhive ale vremii, în timp ce imaginile sunt puse în valoare de oratoriul lui Tibor Szemző. Filmul face legătura între amintirile personale ale unei familii și ale unei persoane particulare și evenimentele paralele ale marii politici. Prima dimensiune este reprezentată în primul rând de imagini, iar cea de-a doua de muzică și sunet. Oratoriul minimalist al lui Tibor Szemző folosește textul legilor evreiești, care, cu formulările sale juridice contondente, pare îndepărtat, dar înfricoșător de amenințător. Nivelul lingvistic este făcut și mai complex de texte în engleză și franceză, de sunetul emisiunilor radiofonice originale și al filmelor de știri, sau de poezia lui János Pilinszky.

Regizor / Editor / Producător - Péter Forgács
Consultanți - András Forgách și Géza Bereményi
Redactor asistent - Éva Mihály
Line Producer - Ferenc Komjáthi și Róbert Római
Asistenți - Zsuzsa Ujj și Zsolt Neményi
Inginer de sunet - Zsolt Hubay
Muzică - Tibor Szemző
Cântăreți, naratori - Ildikó Fodor, András Soós, Tibor Szemző, Caroline Bodóczky și Nicholas Bodóczky

Participarea la acest eveniment nu necesită rezervare prealabilă sau cumpărare de bilet. În schimb, vă invităm să vă alăturați, după posibilități, demersului de strângere de fonduri pentru Casa Tranzit! Solidaritatea și sprijinul venit din partea dumneavoastră înseamnă mult pentru noi!
Puteți să contribuiți prin donații atât la fața locului, cât și direct în conturile Fundației Tranzit - RO94 RNCB 0106 0265 9334 0001 (RON) sau RO67 RNCB 0106 0265 9334 0002 (EUR)