Într-o formă sau alta 3.0 / Zilele Tranzit 2022

concert — 18.12.2022 18:00

Într-o formă sau alta 3.0
performance muzical

Autori: Adorjáni Panna, Bodoki-Halmen Zsolt, Láng Dániel, Visky Péter

Ce găsim dacă trecem dincolo de limitele genului de concert? Putem oare nuanța relația formală dintre spectator și muzician? Poate performer-ul să se ascunde în crepuscul? Ce se întâmplă dacă cadrele existente primesc elemente noi?
Ne punem astfel de întrebări în performance-ul nostru muzical. Ne jucăm cu cadrele spectacolului, cu convențiile genului de concert, ne jucăm între noi. Sunet și imagine, beznă și lumină, partitură și improvizație – într-o formă sau alta asta se va întâmpla.

Autorii primei ediții: Panna Adorjáni, Áron Ferencz, Dániel Láng, András Páll
Data premierei: 19 august 2021

Panna Adorjáni este performance maker, gânditor de teatru, artist interdisciplinar. Este student doctorand și lucrează în formate colaborative. Este interesată de posibilitatea de a împăca teoria și practica și de modurile în care sistemele ierarhice ale teatrului ar putea fi reconsiderate pentru a crea procese orizontale și interdisciplinare.

bodoki-halmen zsolt și-a început demersul cu sunetul la o vârstă fragedă, studiind muzica clasică și aventurându-se apoi în cultura pop.
mai târziu, a studiat compoziția electroacustică, a compus muzică pentru teatru și dans și a colaborat cu alți artiști de la universalpleasurefactory.com într-o serie de performance-uri.

Dániel Láng este muzician, educator și performer, locuiește în prezent în Cluj-Napoca. Este implicat în muzică încă de la vârsta de unsprezece ani, a studiat percuția clasică la Cluj-Napoca și tobe de jazz la Budapesta. Împreună cu grupul de artiști Universal Pleasure Factory a colaborat în mai multe creații colective. Pe lângă proiectele sale artistice Dániel predă tobe.

Péter Visky a absolvit chitara clasică la Academia de Muzică din Cluj, după care s-a mutat la Budapesta, unde a încercat să cânte jazz. În prezent, se ocupă de compoziție și predă chitara. Consideră că improvizația și efectele sunt foarte interesante în muzică și este fascinat de jocul cu forma și ritmul.