Casa dansului popular // Zilele Tranzit 2022

casa dansului popular — 16.12.2022 18:00

Casa dansului popular ”Zurboló”
Prima ediție a casei urbane a dansului popular din Transilvania a avut loc într-o zi de joi în luna februarie a anului 1977 în sala de repetiții a teatrului de păpuși din Cluj, care în ultimi 45 de ani a funcționat aproape în continuare în ciuda diferitelor greutăți, deoarece totdeauna au apărut noi organizatori, care au dus ștafeta mai departe. Astfel din toamna anului 2000, organizarea casei de dansuri a fost preluată de către Ansamblul de Dans ”Zurboló”.
Ca și rezultat al sprijinului reciproc și al cooperării dintre Zurboló și Fundația Tranzit, prima Casă de Dans ”Zurboló” a avut loc în data de 23 noiembrie 2000 în Casa Tranzit, reînviând vechea tradiție a organizării săptămânale a casei de dans atât pentru copii cât și pentru adulți. Șirul evenimentelor a continuat până în anul 2005, în timp ce au avut loc în total 148 de ocazii cu participarea copiilor, și 123 cu participarea adulților.
Începând cu anul 2005, casa urbană de dansuri populare ”Zurboló” este legată de alte evenimente organizate în Casa Tranzit, precum forumuri, festivaluri și spectacole, de 2-3 ori pe an. Casa dansului popular Zurboló, care deja a devenit o tradiție în ultimii douăzeci și doi de ani, va avea loc pe 16 decembrie 2022 în cadrul sărbătoririi celei de-a 25-a aniversări a Casei Tranzit.
Vă așteptăm cu drag!