CAMERA COMUNĂ

spectacol — 2.2.2023 17:00

CAMERA COMUNĂ

2 februarie, ora 19:00
Casa Tranzit, str. Baritiu nr. 16

❗Intrare liberă doar pe bază de rezervare la:
liliana.gastivists@gmail.com

Cu: Ioana Chițu, Răzvan Mîndruță, Irina Sibef
Dramaturgia: Raul Coldea (cu inserții de text ale echipei)
Muzica: Teodora Retegan
Scenografia, costumele și video: Irina Ionescu
Regia: Raul Coldea
Light design: Dragoș Petrișor

Durată: aprox. 90 minute
Vârstă recomandată: 14+4

🏢
Un apartament bucureștean oarecare. Trei tineri care locuiesc împreună și un război care începe în apropiere. O criză care se anunță. Alta care se întâmplă deja. Războiul ca spectacol, transmis live pe rețele de socializare și la televizor. Dialogul. Speranța.
„Camera comună” este o incursiune emoțională într-un prezent plin de incertitudine și într-un viitor distopic. Cum putem acționa într-o lume marcată de criza climatică, de cea energetică și de război? Ce mai înseamnă solidaritatea azi? Cum facem ca frica și dezamăgirea oamenilor să nu mai fie confiscate? Cum le putem înțelege și cum pot deveni speranță?
Spectacolul va fi urmat de o discuție cu publicul.

❗❗
Atenție, spectacolul conține scene care pot avea un puternic impact emoțional și efecte speciale (fum de scenă).


O producție Gastivists România.
Colectivul Gastivists este o echipă mică de oameni motivați, activi într-o varietate de lupte legate de climă și opresiune din diferite țări. În România, acesta își propune să sprijine grupurile locale care luptă împotriva infrastructurii de gaze și exploatări noi. Cu accent pe crearea de conexiuni între acestea și diferitele grupuri din întreaga lume, colectivul contribuie la dezvoltarea unei mișcări care vrea să oprească (tot) gazul și va duce la o tranziție energetică justă.