Aqua Gaskin Boden Trio

muzică, concert — 9.6.2024 16:00

Alăturați-vă lui Zoë Aqua, Dmitri Gaskin și Raffi Boden pentru o seară de muzică tradițională sătească din trei culturi ale Europei de Est: cultura transilvăneană, culura poloneză și cultura evreiască ashkenazică. Cei trei muzicieni și-au dedicat carierele pentru a cunoaște muzica acestor culturi, îndepărtate atât ca loc, cât și ca timp. Legătură între aceste stiluri culturale diferite constă în faptul că fiecare dintre ele este hiper-regional. Concertului propune o călătorie din sat în sat prin Munții Carpați. Muzicienii vor cânta, de asemenea, o serie de compoziții originale specifice acestor stiluri muzicale.

Zoë Aqua (vioară) a încheiat recent un stagiu de doi ani în Cluj, România, în cadrul unei burse Fulbright, studiind muzica populară transilvăneană. În această perioadă a înregistrat albumul „In Vald Arayn”- noi compoziții inspirate din muzica tradițională, dezvoltate în colaborare cu muzicieni români și maghiari.

Dmitri Gaskin (acordeon) concertează în întreaga lume cu cântărețul de muzică idiș Anthony Russell în duo-ul „Tsvey Brider”, cel mai recent într-un program de muzică neagră și evreiască cu Orchestra din Louisville. Tsvey Brider și-a lansat albumul Kosmopolitn în 2022.

Raffi Boden (violoncel) și-a forjat propriul stil expansiv, combinând fluența sa la instrument cu respectul pentru tradițiile populare. De când a absolvit Juilliard, Raffi a cântat în ansambluri de la trio-uri camerale experimentale la big band-uri klezmer zgomotoase și în locuri care variază de la locurile intime din cartier până la Carnegie Hall.

Acest concert este dedicat susținerii Casei Tranzit și a programelor sale permanente.

Alege să contribui prin:
patreon.com/TranzitHouse
▶ donație pe RO94RNCB0106026593340001 (ron) sau RO67RNCB0106026593340002 (euro) al Fundației Tranzit (BCR)
▶ donații la fața locului