Acting Out

Spectacol de teatru — 21.6.2024 17:00

Acting Out
un spectacol de Mihai Lukács
Bazat pe pe interviuri și articole cu Esther Magyar-Gonda și Katia Pascariu

Cu Katia Pascariu
Scenografie / costum / video Miklósi Dénes și Miklós Szilárd
Coregrafie Sinkó Ferenc
Muzică: Oana Hodade
Lumini: Török Ákos
Asistentă regie Jasmina Cloșcă
Producători: Centrul Dialectic și Casa Tranzit

Limbă: română cu supratitare în maghiară

„Acting Out" gravitează în jurul relației dintre artist și corpul său pe scenă, inspirat de ideile revoluționare ale lui Esther Magyar-Gonda, un nume de referință în dansul românesc.

Viața lui Esther, caracterizată de activism politic, pasiune pentru artă și dedicare pentru educație, conturează imaginea unei artiste complexe, a cărei existență a fost strâns legată de evenimente istorice importante și provocări personale.

Arestată pentru activități antifasciste și deportată în Transnistria din cauza originii evreiești, după aceste experiențe, a renunțat la cariera de dansatoare și s-a dedicat dezvoltării și coordonării scenei coregrafice oficiale din România.

Recunoscută pentru contribuțiile sale inovatoare la dansul modern și contemporan din România, Esther Magyar-Gonda a dezvoltat o apreciere profundă și originală pentru gest și mișcare expresivă.

Lupta ei personală este oglindită în relația actriței Katia Pascariu cu propria ei istorie și contestarea unui anumit stil de teatralitate și a unei corporalități tipice. Spectacolul subliniază rezistența artistei în fața dificultăților și legătura sa cu arta performativă și educația.

„Acting Out" propune o explorare în profunzime a legăturii dintre dans, corp, istorii locale și sentimentul de alienare, unde dansul este perceput ca o expresie a muncii și a materialismului care chestionează conceptele tradiționale transcendente și viscerale ale corpului.

Biletele se pot achiziționa:
👉 online: https://eventbook.ro/other/bilete-acting-out?lang=ro
👉 la fața locului în ziua spectacolului, în limita locurilor disponibile. Plata e posibilă doar în numerar.

Puteți să susțineți Casa Tranzit pe platforma Patreon: https://www.patreon.com/TranzitHouse. Fiecare contribuție și fiecare gest de solidaritate este important pentru noi!

Spectacol produs în cadrul proiectul „Anamneza gestului". Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.